Opmerkelijke vraag: ‘Zet alle atletiekrecords op nul’

Moeten alle atletiekrecords op nul gezet worden? In een open brief aan federatiebaas Sebastian Coe pleit Gianni Merlo, voorzitter van de internationale bond voor sportjournalisten, voor zo’n tabula rasa. De dopingdoem waaronder veel piekprestaties uit de jaren 80 rusten, is dermate groot dat de huidige generatie sporters een onhaalbare strijd uitvecht, luidt het.

Ondanks dertig jaar vooruitgang in voeding, trainingstechniek en materiaal, blijven in de damesafdeling zeven wereldrecords uit de jaren tachtig overeind staan. Onbereikbaar scherp ogen ze, de tijden van Florence Griffith, Marita Koch of Jarmila Kratochvilova. In een aantal gevallen heeft sindsdien geen enkele atlete de prestaties van haar voorgangsters nog maar benaderd. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>