Hawkins verslaat Farah, Jasmijn Lau tweede in internationale cross Edinburgh

Sylvestercross Soest Foto Losse Veter  Lau IMG_4437

Jasmijn Lau is tweede geworden bij de grote internationale cross in Edinburgh. Zij eindigde bij de junioren achter de Britse Harriet Knowles-Jones. Ze moest 10 seconden toegeven op haar Britse concurrente. Lau had haar uitnodiging te danken aan haar goede presteren bij het EK Cross waar ze als B-juniore een vijfde plaats wist te bemachtigen bij de A-junioren.

Bij de mannen ging de winst naar de Keniaan Leonard Korir. Hij was tot het einde toe verwikkeld met Callum Hawkins, die uiteindelijk slechts 1 seconde moest toegeven. Met dit fraaie optreden wist Hawkins zijn landgenoot Mo Farah af te troeven. Farah moest vandaag genoegen nemen met een zevende plek. ‘It was a hard day at the office,’ zo vertelde de veelvoudig olympisch kampioen, die voor het eerst in jaren werd verslagen door een landgenoot. Hawkins toonde een maand geleden al in zeer goede doen te zijn. Hij werd toen derde bij het EK Cross, achter twee tot Turk genaturaliseerde Kenianen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>