Manon Kruiver over Sylvestercross, 2016 en mooie atletes [+ video + TDR verslag]

ManonKruiver_soest_770
foto: Losse Veter

Traditiegetrouw komt crossend Nederland tezamen op oudejaarsdag in Soest om, op hun manier, het jaar knallend af te sluiten met een pittige cross! Dit jaar deden twaalf TDR-atleten deze traditie eer aan. De grootste eindejaarsknallers waren Bram Anderiessen (3e JJunA), Manon Kruiver (1e Vrouwen Korte Cross) en Ronald Schröer (6e (2e NL) Mannen Prominenten).

Gecontroleerde winst Kruiver
Manon Kruiver liet vandaag zien weer een mooie stap gezet te hebben sinds de Warandeloop. Kruiver liep de gehele race vooraan mee en kon prima controleren. Het laatste stuk van de 3200 meter lange cross bleek de Castricumse de sterkste. Zij kwam over de streep in 12’38” en had acht seconden voorsprong op de nummer twee. ‘Ik ben hier heel tevreden mee! Goed ingedeeld, gecontroleerd en gefinisht,’ concludeerde Kruiver goedgemutst na afloop.

3e plaats Anderiessen
Met een overwinning bij de Warandeloop was Bram Anderiessen goed begonnen aan zijn cross-seizoen. Vandaag wist hij dat enigszins door te trekken en kon hij een sportief topjaar degelijk afsluiten met een 3e plaats bij de 6000 meter lange cross van de jongens A. Een vijftiental seconden na de winnaar kwam de AKU-atleet over de finish in 21’14”. Anderiessen kon hier tevreden mee zijn.

Korte Cross Mannen
Bij de korte cross mannen kwam een vijftal TDR-atleten in actie. Mahadi Abdi Ali was de snelste en kon een prima race lopen. Hij finishte als 11e in 10’53”. Simon Grannetia miste de aansluiting door een valpartij bij de start en wist daarna terug te komen tot een 19e plaats met 11’11”. De 24e plaats was voor Edwin Sjerps in 11’23”. Daarachter kwam Joeri Slagter als 32e over de streep in 11’32”. Jens van Gelderen was de hekkensluiter van TDR met een 64e plaats (12’21”).

ronald Schroer Jesper van der Wielen Soest IMG_1067
foto: Losse Veter

Sterk optreden Holterman
Bij de 6000 meter lange cross bij de vrouwen kwamen Jill Holterman en Lotte Krause in actie. Holterman liep een sterk opgebouwde race en zag dit, net als haar partner Schröer, beloond met een 6e plaats (4e Nederlandse) in 23’22”. Hier kon zij niet anders dan tevreden mee zijn. Achter Holterman liep Lotte Krause een redelijke race en werd 14e in 24’40”.

Jill Holterman Soest IMG_0918
foto: Losse Veter

Sterk optreden Schröer
Na zijn sterke 29e plaats op het EK cross in Chia wist Ronald Schröer de sterke lijn door te trekken in Soest. Schröer miste net de aansluiting met de kopgroep van vier man en liep daardoor bijna de gehele race alleen. In de laatste twee rondjes van 2000 meter haakte Jesper van der Wielen zijn wagentje aan om de laatste heuvel naar de finish weg te sprinten. De atleet van Zaanland had hier geen antwoord op en kwam als zesde over de streep in 35’55”. Desalniettemin kon Schröer terugkijken op een prima race. Achter Schröer liep Sten Stoltenborg een sterk opgebouwde race en zag dit beloond met een 30e plaats in 38’43”. Ambroise Uwiragiye kwam daar vlak achter over de streep als 32e met 38’46”.

ronald Schroer Jesper van der Wielen Soest IMG_1067
foto: Losse Veter

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>