Gebrselassie daadkrachtig in nieuwe functie: Levenslange schorsingen voor dopinggebruikers

HaileGebrselassie33992_LV
foto: Losse Veter

Gebrselassie werd enkele weken geleden verkozen tot voorzitter van de Ethiopische atletiekbond. De legendarische atleet laat er geen gras over groeien in zijn nieuwe functie en werkt hard aan het herstellen van de geloofwaardigheid van de loopsport in zijn land. Ethiopië werd onlangs door de internationale atletiekfederatie aangemerkt als één van de vijf landen waar snel iets gedaan moeten worden aan het anti-dopingbeleid.

De Ethiopische atletiekbond kondigde daarop aan dat zij extra dopingcontroles gaan uitvoeren. Gebrselassie gaat nu een stap verder. Hij wil duidelijk maken dat er vanaf nu een zero-tolerancebeleid gehanteerd wordt. Atleten die betrapt worden op het gebruik van doping kunnen vanaf nu rekenen op een levenslange schorsing.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Een stap in de goede richting. Alleen afwachten of dit geen mistgordijn is. Gaan de grote gedopeerden in Ethiopië effectief vervolgd worden, of gaan die positieve controles voor de toppers in de schuif ? Het zou me niets verwonderen dat enkel een paar mindere goden opgeofferd worden ?
    Als de komende maanden/jaren geen bekende namen levenslang geschorst worden, betekent dat inderdaad dat er gesjoemeld wordt bij de Ethiopische federatie. Indien niet, zullen de Ethiopische atleten zich wel aan de regels houden, wat zich onmiddellijk zal vertalen in mindere prestaties van de Ethiopische topatleten. Maar ik vrees dat geloven in dit laatste zou getuigen van een grote naïviteit.