40 jaar geleden verloor België topatleet Ivo Van Damme in auto-ongeluk [+ video]

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat de Belgische middellange afstandsloper Ivo Van Damme overleed bij een auto-ongeluk in Bollène in Zuid-Frankrijk op de terugweg van een trainingsstage. Hij werd amper 22 jaar en geldt nog steeds als een van de beste Belgische atleten uit de geschiedenis. In 1976 veroverde hij als 22-jarige twee olympische zilveren medailles in Montreal.

Van Damme – als kind een voetballer – heeft nog steeds de Belgische records op de 800 en 1.000 meter in handen. In 1975 verbeterde hij het 20 jaar oude Belgische record van Roger Moens op de dubbele baanronde. Lees hier verder

Wie was Ivo Van Damme eigenlijk? Zijn moeder haalt herinneringen en fotoboeken uit de kast:

olympische finale 1976 1500m

olympische finale 800m 1976

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>