Eliud Kipchoge niet bang voor duel met Kenenisa Bekele

RA1_8752A
foto: Roger Allen for Virgin Money London Marathon

Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele waren de twee grote namen op de marathon dit jaar. Kipchoge maakte indruk met zijn winst in Londen en de olympische titel. Bekele pakte de winst in Berlijn na een hevige strijd met Wilson Kipsang. De marathon van Londen zou er alles voor over hebben om de twee tegen elkaar te laten strijden in april. Of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Kipchoge maakt namelijk deel uit van het Breaking2-project van Nike. Het Amerikaanse bedrijf heeft voor komend jaar een poging aangekondigd om onder de 2 uur te lopen. Verdere details ontbreken. Ze maakten alleen bekend dat Kipchoge, Lelisa Desisa en Zersenay Tadese onderdeel uitmaken van het project. Bekele, ook gesponsord door Nike, ontbreekt op de lijst.

Toch zou het nog steeds tot een confrontatie tussen de twee atleten kunnen komen in Londen. In augustus wordt daar het wereldkampioenschap gehouden. Kipchoge is in ieder geval niet bang voor een confrontatie. ‘Mijn coach heeft mij altijd duidelijk gemaakt dat ik mezelf als de beste moet zien. Ik beschouw niemand als een bedreiging. Als het tot een duel komt dan accepteer ik de uitslag. Als ik verlies, dan accepteer ik dat. Dat maakt de sport zo mooi,’ aldus Kipchoge tegenover de Keniaanse zender CapitalFM.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>