Neelder Veldloop weer strijdtoneel Limburgse Veldloopkampioenschappen

Op zondag 18 december a.s. is de Neelder Veldloop op sportpark De Wijher in Roermond ook dit jaar het strijdtoneel van de Limburgse Veldloopkampioenschappen. De Neelder Veldloop staat, na de succesvolle edities van de afgelopen jaren, inmiddels bekend om een echte veldloop zoals we die ook in België kennen. Oud Olympisch marathonloper Cor Lambregts heeft samen met Marcel Vaessen van Swift Atletiek weer een prachtig open en overzichtelijk parcours met lichte glooiingen uitgezet. Het publiek heeft gratis toegang en kan de gehele wedstrijd goed kan volgen.

PatrickStitzinger_TCSAmsterdamMarathon_770_LV

De organisatie verwacht ook dit jaar weer meerdere toplopers en loopsters aan de start. De Neelder Veldloop kende de vorige jaren winnaars als Miranda Boonstra, Ricardo Floris en Bo Ummels. Afgelopen jaar werd de lange cross bij de mannen gewonnen door Patrick Stitzinger uit Maastricht. Patrick geldt nog steeds als een van de snelste Limburgse lange afstandslopers van Limburg en heeft aangeven zijn titel te willen prolongeren. Hij zal het o.a. moeten opnemen tegen runnerup Mahadi Abdi Ali (21) van Unitas die sinds het najaar onder Guido Hartensveld bij TDR traint.

De Neelder Veldloop, tevens Limburgs kampioenschap, staat open staat voor alle wedstrijdlopers en recreanten. De wedstrijd maakt tevens deel uit van de Limbracross competitie. De atleten van de lange cross van ca 10km zullen als eerste om 10u30 weggeschoten worden. Om 11u30 start de korte cross over bijna 5km, waarna vervolgens diverse junioren en pupillen categorieën zullen strijden om de Limburgse titels en de diverse ereprijzen. Voorinschrijving sluit op 16 december a.s. Op de dag zelf kan ook na ingeschreven worden.
 
Voor meer info over de Neelder Veldloop : http://neelderveldloop.nl/

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>