Bekende ultraloper wil comeback maken door been te laten amputeren

De bekende ultraloper Dave Mackey maakte deze week via Facebook een moeilijke beslissing bekend. De Amerikaan raakte vorig jaar mei gewond tijdens een training. Toen hij op een grote steen van bijna 200 kilo stapte, kantelde deze en kwam hij met zijn been onder de steen terecht. Het leverde hem een open breuk op. Dertien operaties later heeft hij besloten dat zijn been niet meer te redden is.

CL9cmfSUcAAr7S6
foto: Twitter

‘Ga ik nog meer operaties doen waarvan de kans op succes gering is? Nog meer tijd doorbrengen in zo’n helse externe fixator? En zelfs dan blijven er dan vol pijn. Er is ook een andere, definitieve, onomkeerbare oplossing,’ zo schrijft hij op Facebook. Na de amputatie hoopt hij niet alleen pijnvrij te zijn, maar ook zijn sport weer op te kunnen pakken. Die gedachte ontstond nadat hij de klimmer Malcolm Daly sprak die zijn onderbeen had laten amputeren. Daly klimt momenteel weer op hoog niveau.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>