Als Europees kampioen het is toch wel anders voor Anouk Vetter

Anouk Vetter ROnald Vetter IMG_0978

Anouk Vetter is deze maand op Papendal begonnen met de voorbereiding op het indoorseizoen atletiek. De 23-jarige atlete uit Arnhem heeft sinds deze zomer wel een andere status. Ze werd Europees kampioen op de zevenkamp. “Het heeft me echt wel goed gedaan. Iets meer zelfvertrouwen en het is anders hoe mensen een beetje naar mij kijken. Het was een droom die is uitgekomen en af en toe denk ik nog wel eens WOW!” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Europees kampioen in eigen land met een NR.; superprestatie! Jammer dat meerkamp(st)ers vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen.
  Is Nadine Visser trouwens overgestapt naar de meerkampgroep van Vetter?

 • @Weia

  Ligt de oorzaak in het feit dat Bennema niet meer voldoende tijd en aandacht kon vrijmaken voor anderen en nu de personal coach van Schippers is geworden?
  Dat kan ik me namelijk zo voorstellen.

 • Weia Reinboud

  Mijn berichtje is onbegrijpelijk, ze blijven altijd ‘hangen’ en ik reageerde op een eerder berichtje van mij dat nog steeds hangt ‘Hé, het zevenkamp NR is toch erkend!’.
  Als forum werkt het hier dus technisch heel beroerd.

  Dus ik weet niets over Bennema, Visser enzovoort!

 • Voor mij ook nieuw dat het zevenkamp puntentotaal van Anouk (6626 punten) toch erkend is als nieuw Nationaal record., Met name omdat de windmeting op de 200 meter in haar serie blijkbaar niet was geregistreerd,echter wel op de 100 m.h. en het verspringen, dus was er enige twijfel bij mij of dit mooie record van Anouk wel tot erkenning zou kunnen komen. In elk geval is het nieuwe record dus een verbetering met 81 punten ten opzichte van het puntentotaal (6545) dat Dafne scoorde tijdens de Hypo meeting in 2014.
  Het nationaal record is nu dus weer in handen van een specialistische zevenkampster en dat is mooi!
  Proficiat Anouk, op naar het WK!
  Bert Vreeswijk

 • Helemaal waar wat je zegt Willie, echter is Dafne nu een van de beste sprintsters ter wereld en “gevoelsmatig” is het Nederlands record nu in handen van een echte zevenkampspecialiste en niet van een topsprinster. Vergelijk het maar een beetje met het wielrennen waar een wegrenner de wereldtitel of NK titel op het kampioenschap veldrijden wint, dat doet zeer bij de meerkampspecialisten, dat kun jij je als insider denk ik wel voorstellen En om helemaal volledig te zijn Willie,ik versta onder een specialistische meerkampster een atlete die zich volledig focust en haar doelen afstemt op de meerkampwedstrijden en verder geen andere wedstrijddisciplines nastreeft, alleen maar alles in het teken van de heptathlon

  Bert Vreeswijk

 • Fijne toelichting Bert, bedankt.

  Ik vind het overigens wel mooi als zaken niet heel erg afgebakend zijn. Lars Boom die al voor de weg gekozen had en een wereldbekerwedstrijd veldrijden voor de lol deed en iedereen er af reed. Of Stybar die voor een WK in eigen land nog een keertje aan het WK mee deed en ook won.

  Ik ben in de overtuiging dat topatleten in meerdere sporten uit de voeten kunnen (ik ken een sportster die als juniore veelvoudig nationaal kampioen zwemmen was, de aansluiting bij de senioren niet kon maken, maar nu olympisch brons en zilver heeft bij het roeien) en interdisciplinaire successen zie je vaker (shorttrackers bij het langebaanschaatsen bijvoorbeeld, schaatsen baanwielrennen zie je ook regelmatig) en denk om die reden niet per sé in hokjes.

  Maar ik ben ook altijd voor betere NR’s boven de 6600 punten is heel aardig mondiaal gezien. Het is immers nog niet zo heel lang geleden dat ik in een discussie belandde op een ter ziele gegaande atletieksite over wie er eerder door de 6500 punten heen zou gaan, Ruckstuhl of Hoos.

 • “Wat goed is komt snel” wordt er weleens gezegd, maar dat is maar ten dele waar Jogger. Soms moet een atlete de tijd krijgen/nemen om zich te ontwikkelen, wil het optimaal mogelijke prestatie plafond worden gehaald. Zeker in technische sporten als de meerkamp. Of Nafissatou Thiam veel beter is dan bijvoorbeeld Anouk Vetter kunnen we nu nog niet overzien,zeker is wel dat het een klasbak is met heel veel potentie!!
  Zowel Anouk Vetter en Nadine Visser alsmede de Belgisch Thiam zijn betrekkelijk jonge atletes waarvan we mogen aannemen dat ze zich nog verder zullen ontwikkelen in de Heptathlon. Waar uiteindelijk hun prestatieplafond zal komen te liggen is voor iedereen een vraagteken en dat vind ik wel zo boeiend aan de atletieksport.

  Bert Vreeswijk