Erben Wennemars komt op voor marathonlopers: ‘Dit is falend beleid van de Atletiekunie’

Erben Wennemars Bart van Zelst foto Losse Veter Diepe Hel Holterbergloop IMG_8448

Erben Wennemars nam vandaag deel aan de Diepe Hel Holterbergloop. De oud-schaatser genoot van het prachtige parcours en wist terloops ook nog een top 10-klassering in de wacht te slepen.

Onlangs liet Wennemars weten dat hij een onbestemd gevoel had overgehouden aan de Olympische Spelen. Hij uitte zijn zorgen over de toekomst van de topsport in Nederland. De bonden vinden zich in toenemende mate belangrijker dan de sporter. Daar hoort ook de Atletiekunie bij, volgens Wennemars. Hij hekelt de manier waarop zij onlangs met de marathonlimieten om zijn gegaan. ‘Het is falend beleid’, concludeert Wennemars. Hij is van mening dat er volle ploegen naar het WK moeten volgend jaar.

Ook voor de sporters heeft Wennemars overigens nog een punt van kritiek. Hij is van mening dat de sporters hun mond open moeten doen en hun plek moeten afdwingen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Volle ploegen? Daar gaan we weer…. dus dan ook 6 kogelstoters, 6 discuswerpers, 6 verspringers, 6 steeple lopers?

  Of is er weer een of andere reden die ineens zou zorgen dat volle ploegen alleen voor de marathon geldt?

 • @Ronald

  Vanaf een afstand bekijkend lijkt me het beleid van de judobond niet erg menswaardig en ook niet effectief. Zie ook het verhaal van Polling die neigt om voor Italië te kiezen vanwege die gedwongen centralisatie. Het verhaal van Wennemars gaat vooral over limietenbeleid.

  @jogger
  Ik ga ervan uit dat Simon 3 vrouwen en 3 mannen bedoeld met die 6. En ja; waarom zou je geen discuswerpers van 61.00m of een verspringers van 7.50 sturen als je wel een marathonlopers van 2.15 stuurt?

 • @Simon, Geert.
  Er bestaat ook nog zoiets als een internationale limiet, Dus nee, 6 discuswerpers zullen het niet worden voor Nederland, want we hebben er geen 6 die 65m (heren) of 61m (dames) gooien.
  Kortom, een wat overdreven reactie van Simon.

  PS. bovenstaande is o.b.v. OS-limieten. Voor WK zal het wel niet heel anders zijn.

 • @Frank E

  Je hebt qua feiten gelijk maar ik snap de zienswijze van de KNAU. De limieten van de IAAF zijn m.i. totaal niet in verhouding. Ik vind ze zelfs absurd. als je ziet dat 2.19 op de marathon voldoende is. Maar met 64.99m op de discus kom je er niet terwijl je dan met een uitschieter van 67/68 m op de dag zelf zomaar in de prijzen kunt vallen.

  Met 2.19 loop je elke kilometer van de marathon zo’n 20 seconden (!) langzamer dan de top.
  Daarmee ga je never nooit ook maar in de buurt van de top 20 komen!
  Topdames lopen dit soort tijden.
  Met alle respect (want het is nog steeds snoeihard) maar dat niveau (of 2.15) ga je toch niet afvaardigen naar een globaal toernooi als het WK of de OS?
  Ik kan begrijpen dat de KNAU die verhoudingen in NL gewoon rechttrekt met reële limietstellingen.