Edwin Kiptoo wint opnieuw Dam tot Damloop [met quotes van Butter, Nageeye en Cherono + videoverslag]

Edwin Kiptoo heeft opnieuw de Dam tot Damloop gewonnen. De Keniaan die vrijdag tijdens de persconferentie al aangaf dat zijn doel was om opnieuw de winst te pakken, maakte zijn uitspraken waar. Kiptoo noteerde een tijd van 45’21” op de 10 Engelse Mijlen. Bij de vrouwen ging de winst naar landgenote Alica Aprot die ene tijd van 51’57” noteerde.

16-11-2014 Zevenheuvelenloop Nijmegen Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

Rob Weerts die in Zaandam aanwezig is voor Losse Veter sprak al kort met enkele Nederlandse atleten:

Elizeba Cherono werd beste Nederlandse bij de vrouwen. ‘Ik wil alleen maar meer en meer. Maar ik weet nog niet goed wat ik precies ga doen vanaf nu.’

Abdi Nageeye liep zijn eerste race na de Spelen van Rio waar hij elfde werd op de marathon. Toch kwam Nageeye alweer als eerste Nederlander over de streep. ‘Ik vond het heel erg wennen, zo na de Olympische Spelen. Ik heb genoten van de sfeer en al met al ben ik wel tevreden. Op naar zevenheuvelenloop en Egmond. De rest van de planning is nog niet bekend. Ik wil naar het EK cross als er een ploeg gaat.’

Michel Butter bereidde zich de afgelopen weken voor in St. Moritz maar wist niet bij de eerste drie Nederlanders te komen: ‘Ik ben teleurgesteld over de race van vandaag. Ik ga vanaf nu de wegwedstrijden onbevangen in en EK Cross wordt het hoofddoel. Niet alleen als team maar ik wil nu ook individueel daar goed gaan presteren.’

De Belgische Bashir Abdi: ‘Ik ben toe aan rust, maar wel tevreden met resultaat vandaag.’

LV 13 banner 13338087995465627042

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>