Gretige Michel Butter tevreden in Tilburg

Bredase Singelloop foto Losse Veter Michel Butter IMG_7889
foto: Losse Veter

De zomer loopt op zijn einde en dus is het baanseizoen bijna voorbij en zijn de eerste wegwedstrijden gelopen. Aan het einde van dit baanseizoen komen er toch nog een aantal atleten in actie op de baan. In Utrecht verschenen vijf TDR-atleten aan de start. Bij de Tilburg Ten Miles gingen vier TDR-atleten van start en werden twee PR’s verbroken.

Op zondag stond de Tilburg Ten Miles op het programma. Aan de start verschenen Michel Butter, Ronald Schröer, Edwin de Vries en Niels Gersonius. De omstandigheden waren lastig, maar door een harde wind in de rug gingen de eerste kilometers voor iedereen hard. Butter koos ervoor om aanvallend te starten. Hij kon goed mee in de kopgroep en had op de 5 kilometer een doorkomst van 14’26”. Daarna volgt een mooie strijd met de Nederlanders Khalid Choukoud en Roy Hoornweg en de drie mannen komen op 10 kilometer door in 29’37”. Choukoud weet weg te lopen en ook Hoornweg slaat een gaatje. In de laatste kilometers komt Butter echter goed terug en weet hij Hoornweg in te halen en van hem weg te lopen. Butter finisht uiteindelijk als 11e man en 2e Nederlander in een tijd van 48’29”. Lees verder op de site van TDR

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>