Zuur verlies Schippers: Thompson in de laatste meter langszij [+ video]

Dafne Schippers heeft in Zürich op haar favoriete 200 meter wederom haar meerdere moeten erkennen in Elaine Thompson. Bij Diamond League-wedstrijden snelde de Jamaicaanse haar in de laatste meter voorbij. Thompson zegevierde in 21,85 seconden, Schippers kwam als tweede over de finish in 21,86. Lees hier verder

Uitslagen
1. Elaine THOMPSON JAM 92 21.85 DLR
2. Dafne SCHIPPERS NED 92 21.86 SB
3. Allyson FELIX USA 85 22.02 SB
4. Dina ASHER-SMITH GBR 95 22.38
5. Simone FACEY JAM 85 22.50 SB
6. Veronica CAMPBELL-BROWN JAM 82 22.51
7. Michelle-Lee AHYE TTO 92 22.78
8. Mujinga KAMBUNDJI SUI 92 23.00

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Zonde, maar het was wel een spannende race.

  Zuur lijkt me vooral dat het in de hele geschiedenis in totaal 6 keer is voorgekomen dat je met een tijd van 21.88 of sneller een wedstrijd verliest en Dafne er daar nu 2 van op haar naam heeft.

  Verder kan ik niet zo wennen aan 2 DL finales, het voelt wat uitgekleed, zo’n programma. Weinig hoogtepunten ook. De 200 meter en het kogelstoten meer is mij niet bijgebleven.

 • Dit soort spannende wedstrijden op hoog niveau heeft de diamond league nodig. De toppers die het tegen elkaar opnemen en een verloren wedstrijd niet meteen zien als prestigeverlies. Daar kunnen de heren sprinters zoals Bolt, Gatlin en Degrasse nog iets van leren. Sommigen vinden blijkbaar het scoren buiten de baan belangrijker

 • Weia Reinboud

  Als je de uitslagen bekijkt waren er meer ‘zure’ verliezen in Zürich, dwz nipte verliezen en dus mooie strijd. Daar gaat sport toch om, dat er maar 1 kan winnen?

 • @Geert,
  wie heeft verloren? enkel schippers toch. Bolt won alles in Rio, Schippers faalde in RIo. als je 2 keer goud wilt kan je echt niet tevreden zijn met 1x zilver

 • Trackie Boy

  Ik ben het helemaal met Geert eens. Dit heeft de Diamond League nodig. De heren kunnen daar inderdaad nog iets van leren. Zeker Bolt. Hoe hij toch de laatste tijd in het nieuws komt. Ik kan me wel voorstellen dat het voor de vrouwelijke sprinters niet altijd fijn is dat alleen de aandacht naar Bolt gaat. Hij loopt vrijwel nooit een wedstrijd. Plus hij zegt zelf dat hij lui is. Zelfs Fraser-Pryce wordt er moe van dat alleen maar de aandacht naar Bolt gaat. Ik heb overigens niks tegen Bolt. Sterker nog, ik ben een fan van wat hij op de track laat zien, maar buiten de track.

  Link: http://goo.gl/clhH7l

 • Bas van Dam

  Zoals laatst op de, ook door velen op dit forum, zo gewaardeerde BBC, werd gezegd; Bolt heeft de atletiek gered. Alle andere atleten zijn bijzaak, hoe graag we ook anders zouden willen.
  Lijkt een beetje op de steeds terugkerende voetbal discussie bij atletiekliefhebbers; sommigen zijn nu eenmaal belangrijker dan anderen.
  Lees wat dat betreft vandaag de Volkskrant, door het stoppen van Tiger Woods zakt de golfsport ook helemaal in. 1 man kan het verschil maken. Schippers heeft dat effect natuurlijk wel in Nederland waar ze eigenhandig het stadion volkreeg tijdens het EK.

 • loper

  Verwachtingen waren veel te hoog opgedreven door vooral de media. Ook zijzelf heeft (al dan niet opgejut door die media) daaraan meegedaan door bv in een gouden jurk op een modeblad te gaan staan. Zilver kon heel goed als je het niptgewonnen WK van vorig jaar in ogen schouw nam. Alleen 5e op de 100m was m.i. teleurstellend. Overall mede door de blessure moet je lijkt mij je zegeningen tellen en doorgaan. De O.S. is vind ik persoonlijk toch overhyped. Ik stel een WK atletiek op gelijke hoogte. Een Merlene Ottey zie ik als een van de grootste sprintsters aller tijden maar ze heeft nooit een goude medaille gewonnen.

  Voor het WK in London volgend jaar zijn alle kaarten al uitverkocht heb ik gelezen. Dat worden veel mooiere atletiekwedstrijden als wat we in Rio gezien hebben in die sfeerloze halflege tribunes; let maar op!

 • De OS is in behoorlijk wat sporten waaronder atletiek toch echt het hoogst haalbare. Laat staan olympisch kampioen worden dan leef je eeuwig.
  Bolt is een showman die redelijk schijt heeft aan wat het grote publiek van zijn optreden naast de baan vindt. Als je 9 keer goud wint kun veel doen en alle verhalen en fotos weglachen.
  Wat Schippers aangaat lees ik geen commentaar over haar relatie met een DJ. Iemand een levensstijl waar je als sporter op termijn geen baat bij hebt.

 • @Michel

  Behoorlijk wat sporten klopt maar niet alle sporten. En laat nou juist bij mondiaal belangrijke sporten als bv tennis, wielrennen en voetbal olympische goud niet het allerbelangrijkst te zijn. Zou voor atletiek ook goed zijn als we daarheen bewegen. Slechts 1x in de vier jaar (en zeg maar 2x in een sportleven) een kans maken op het allerhoogste is ook niet goed voor een grote sport als je het mij vraagt.
  Maar goed we mogen verschillen van mening 😉

  Bolt is een legende waarbij niemand in de schaduw kan staan en hij kan en mag alles weglachen. Prima maar ik mag er een mening over hebben dat ie nergens verschijnt na de O.S. ook al heeft ie daar schijt aan.
  Over de relatie met die DJ vriend van Schippers heb ik geen mening. Of Schippers er op termijn geen baat bij heeft m.i. gespeculeer. Het zou kunnen maar het kan ook net zo goed dat mensen met verschillende levenstijlen privë een hele goede aanvulling op elkaar zijn.

 • Trackie Boy

  Ik vind een WK ook net zo belangrijk als een OS. Wat betreft Bolt dit is zijn competitierecord van 2016:

  100m 14.05 Georgetown Cayman Invitational 1. 10.05
  100m 20.05 Ostrava Golden Spike 1. 9.98
  100m 11.06 Kingston Racers Grand Prix 1. 9.88
  200m 22.07 London Müller Anniversary Games 1. 19.89
  100m 14.08 Rio de Janeiro Olympic Games 1. 9.81
  200m 18.08 Rio de Janeiro Olympic Games 1. 19.78
  4x100m 19.08 Rio de Janeiro Olympic Games 1. 37.27

  Plus heeft hij de serie gelopen van de 100m op de Jamaicaanse Trials.. De rest van de trials heeft hij laten schieten wegens pijn in de hamstring was het dacht ik. Wat ik opvallend vond is dat hij de 200m mocht doen in Rio zonder nog maar één 200m te hebben gelopen voor de selectie. Pas na de selectie liep hij zijn eerste 200m race van het seizoen. In Amerika kunnen atleten dit niet veroorloven. Daar is het gewoon trials doen geblesseerd of niet.

 • @Trackie boy
  in Nederland zijn er ook atletes die uitzonderingen krijgen om niet aan een nk deel te nemen. terwijl dit toch vereist was.

  @Geert,
  praat eens met de atleten zelf,en vraag wat ze het belangrijkste vinden, de spelen of het wk. ik denk dat 99.9 procent van de atleten op de spelen zal antwoorden.

 • Trackie Boy

  Klopt, maar in landen als Amerika en Jamaica is de concurrentie gewoon heel groot. Zeker op de sprint. Het heeft ook allemaal met status te maken. Als je een hoge status hebt, krijg je dit soort privileges.

  Zelf denk ik ook dat de meeste atleten de OS belangrijker vinden. Toch is een WK en OS gewoon gelijk. Alle topatleten over de hele wereld zijn er (meestal) gewoon bij, zowel op een WK als een OS. Het enige verschil is dat een OS één keer in de vier jaar is. Dat is het zelfde met een WK Indoor of Outdoor. Er zijn een aantal atleten die een WK Indoor niet belangrijk vinden, maar het is tenslotte wel een WK. Een WK is een WK.

 • @loper

  Ik zeg niet dat je geen gelijk hebt loper. De huidige situatie is inderdaad zo dat de O.S. het hoogst haalbare is voor een atleet. Ik geef slechts mijn mening dat het (volgens mij) voor de sport goed zou zijn als het WK op minimaal dezelfde hoogte zou komen te staan qua belangrijkheid. Zie je het al voor je dat bv bij tennis 1 maal in de vier jaar de O.S. het summum is en niet elk jaar Wimbledon? Alleen al commercieel gezien zou dat een forse stap terug zijn. En commercie is nou eenmaal zeer belangrijk voor de ontwikkeling van een sport.

 • Djokovic gezien in Rio? Ik heb ‘m in de afgelopen jaren zelden zien huilen, zeker niet bij een ‘gewoon’ verlies. De Spelen zijn ook voor tennissers superbelangrijk, vergelijkbaar met een Grand Slam.

  Van mij mag voetbal ook weg van de OS, maar tegelijkertijd zien je toch wel dat diverse voetballers (o.a. Neymar) het blijkbaar toch wel belangrijk genoeg vinden om hun voorbereiding op het komende seizoen te onderbreken.

  Tot slot wielrenners: voor de eendagsrenners is het gewoon een superbelangrijke wedstrijd, niet minder dan de eendagsklassiekers in voor- en najaar. Kijk nog eens terug naar hoe Gesink baalde dat hij niet mee mocht, en hoe iedereen tot en over de grens ging om te winnen. Daarbij, iemand als Dumoulin leefde er jaren naartoe.

  Kortom, bij dergelijke sporten steekt de OS er minder bovenuit dan bij atletiek, zwemmen, etc., maar het is wel degelijk een hele belangrijke wedstrijd, soms op hetzelfde niveau als de belangrijkste wedstrijden in die sport. Dat zie je aan de emoties die loskomen bij verlies of afwezigheid.