Grotere kans op blessures na piek in trainingsbelasting

Sporters die plotseling veel meer gaan trainen moeten rekening houden met een verhoogde kans op blessures. Tot vier weken na een snelle toename in de trainingsbelasting hebben ze nog steeds een verhoogd risico om geblesseerd te raken. Het is dus belangrijk om de trainingsbelasting rustig op te bouwen om blessurekansen te verkleinen.

De link tussen een hoge trainingsbelasting en een grotere kans op blessures is snel gelegd. Maar hoe hard en hoe vaak moet een sporter trainen om een verhoogd risico te hebben? Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>