Derde plaats voor Miriam van Reijen in Powerman Sankt Wendel

Miriam van Reijen, die voor het Losse Veter magazine de voedingsartikelen verzorgd, nam dit weekend deel aan de Powerman Sankt Wendel. Dit is een duatlon waarbij 10km moet worden gelopen, vervolgens 120km fietsen en tot slot nog eens 20km lopen. Van Reijen kwam als derde over de streep. We stelden haar enkele vragen.

miriam van reijen mallorca

Wat was dit voor een soort wedstrijd?
Dit jaar doe ik in september mee met het WK in Zofingen. Die gaat over 10-150-30. Dat is een afstand waar ik me tot gisteren nog niet zo’n voorstelling van kon maken. Gisteren was echt een test om te kijken hoe het zou gaan. Of ik die afstand aankon met fietsen en of ik daarna nog een beetje fatsoenlijk kon lopen. Een mooie wedstrijd om ook voeding en pacing te testen.

Hoe heb je je op de race voorbereid?
Vrijdag had ik de fietsronde al eens verkend en toen werd meteen duidelijk dat het een behoorlijk pittig parkoers ging worden met 2400 hoogtemeters. Het was wel fijn dat het drie rondjes waren, zo kon ik de rondes per stuk benaderen en aftellen. Het loopparcours bleek over 700 hoogtemeters te gaan, het was of te steil naar beneden of te steil omhoog om fatsoenlijk te lopen. Volgens mij zat iedere heuvel in Sankt Wendel in het parkoers :-).

Wat was het zwaarste deel?
Het zwaarste deel vond ik de start van het fietsen. Tijdens de eerste run heb ik bewust rustig gelopen en voelde ik me ontspannen en goed. Maar dan stap je op de fiets voor 120 km…

Gaandeweg die km ging ik het steeds leuker vinden. De 2e loop was vooral oppassen om geen kramp te krijgen met al dat stijgen en dalen. Maar eigenlijk kon ik meteen vanaf het begin lekker lopen. Voordat ik begon met lopen had ik een achterstand van 10 minuten op nummer 3 (ik lag toen 5e). Dus het was een mooie strijd om te proberen die 3e plaats te halen. Ik was zo blij dat ik gefinisht was natuurlijk met mijn onverwachte 3e plaats. Ik heb wel nog meer respect gekregen voor alle deelnemers.

Tot en met Zofingen doe ik nu nog de duathlon Alpe D’huez en de powerman in Ulm (10-80-20). En ik mag nog een paar weken trainen in Sankt Moritz!

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Dat is te zien met welk parcours je Zofingen vergelijkt he Armand. Dat is het spijtige van duathlon dat het aantal wedstrijden zo beperkt is en nog beperkter word met de jaren. Enkele jaren had je powerman Horst-Geel- Torhout en daar schiet al geen enkele meer van over. Dat terwijl er IM en Challenge wedstrijden over de gehele wereld bijkomen en ja ook bij ons.