Onderzoek compressiekleding voor hardlopers: Niet harder lopen, wel minder spierpijn

Hardlopers presteren niet beter door compressiekleding te dragen. Daarentegen hebben ze wel minder last van spierpijn als ze compressiekleding tijdens of na het hardlopen aanhebben. Het is aannemelijk dat de verminderde spierpijn berust op een placebo-effect.

Annemieke_CEPteam_LV_LL

In elke sportwinkel zijn ze tegenwoordig te krijgen: compressiekousen, -broeken en -leggings. Ook op straat is het niet ongebruikelijk om hardlopers te zien lopen met felgekleurde compressiekousen. Maar wat kunnen hardlopers verwachten als ze compressiekleding dragen? Engel en collega’s hebben met een gedegen literatuuroverzicht uitgezocht welke veranderingen qua duurprestatie en gevoel te verwachten zijn als mensen compressiekleding dragen tijdens of na het hardlopen. Lees verder op Topsport Topics

Tip: Met het oog op de trainingen voor de najaarsmarathons waarbij er weer meer kilometers en langere duurlopen op het programma staan. En denk je erover om mogelijk een paar compressiekousen aan te schaffen: Bij een abonnement op het Losse Veter magazine ontvang je nu gratis een paar CEP compressiekousen als welkomstgeschenk.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>