Willemse wint de marathon van Leiden, Choukoud de halve

Khalid Choukoud heeft op de halve marathon van Leiden aan de limiet voor het Europees Kampioenschap in Amsterdam voldaan. De Haagse topatleet finishte tijdens de Leiden Marathon in 1.03.30. Precies 10 seconden onder de limiet.

Choukoud startte snel met 14.25 over de eerste 5 kilometer, een schema van 1.01.30, en kreeg het moeilijk toen zijn haas na ruim 7 kilometer uitstapte. Omdat ook Gert-Jan Wassink al vroeg was afgehaakt, kwam Choukoud alleen te lopen. Met een erg snelle laatste kilometer stelde de Hagenaar EK-deelname in Amsterdam als nog veilig. Wassink eindigde zijn race in een teleurstellende 1.06.47.

In Leiden pakte de Ierse Gladys Ganiel wel de winst op de 21,1 kilometer in 1.18.27, maar miste een ticket naar Rio op bijna tweeëneenhalve minuut. De 10 kilometer was een prooi voor de Marokkaan Yakoub Labquira (30.40) en Lucy Macharia uit Kenia (33.05), terwijl de marathon werd gewonnen door Jordania Diaz uit Puerto Rica (2.53.24) en Robert Willemse uit Berkel en Rodenrijs (2.38.02). De Belg Omar Badia Bekkali (15,27) en de Rotterdamse Irene van der Reijken (18.40) wonnen de 5 kilometer.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>