Khalid Choukoud doet limietpoging in Leiden voor EK halve marathon

Toploper Khalid Choukoud wil via Leiden naar EK Khalid Choukoud loopt zondag in Leiden. De Haagse toploper gaat voor de EK-limiet op de halve marathon. De Europese Kampioenschappen worden in juli gehouden in Amsterdam. Ook Gert-Jan Wassink wil de limiet van 1.03.40 lopen om zich te plaatsen voor Amsterdam. Bij de dames komt de Ierse Gladys Ganiel op de halve marathon vormbehoud tonen. Zij plaatste zich eerder voor de Olympische marathon.

Choukoud miste in Amsterdam de marathonlimiet voor Rio op ruim een minuut. Daarom heeft de Hagenaar zijn pijlen gericht op de Europese Kampioenschappen. Net als Gert-Jan Wassink moet hij in Leiden 1.03.40 lopen. Tijdens de Gouden Spike op 11 juni in Leiden wil Choukoud ook nog gaan voor de EK-limiet op de 10.000 meter.

Eerder werd bekend dat op de 10 kilometer de Ethiopische wereldkampioene Berhane Adere in Leiden aan de start verschijnt en daar de strijd aangaat met de Belgische Veerle de Jaeghere, die naar Rio gaat, en de Française Fanny Pruvost, die al is gekwalificeerd voor de EK. Ook bij de heren verschijnt onder aanvoering van de Braziliaan Daniel Chaves da Silva (28.19) een compleet topveld met veel atleten van onder de 29 minuten en een sterk Nederlands veld daarachter.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>