Jos Hermens: ‘Rotterdam moet oppassen, atleten kiezen straks voor Parijs of Hamburg’

"IAAF/Cardiff University World Half Marathon Championships - Previews"
foto: Jordan Mansfield/Getty Images for IAAF

Natuurlijk: zeg nooit nooit. Maar met de koers die de NN Marathon Rotterdam nu vaart, dreigt het evenement de aansluiting met de snelste marathons in de wereld te verliezen. Het is geen toeval dat er morgen geen imposant eliteveld aan de start staat van de 36ste editie. ‘De organisatie moet echt oppassen. Straks kiezen jonge Kenianen en Ethiopiërs voor Parijs of Hamburg.’ Lees verder op AD.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Ook hier kiest Golazo voor de commercie en niet voor de atleten. De 300.000 euro besparing gaat natuurlijk naar Golazo zelf. De mededeling dat de atleten in een perfecte organisatie komen is kolderiek. Zie de CPC

 • Maarten van Kooij

  Nou en? Dan kiezen ze lekker voor een andere stad. En dan? Who cares? Niemand, maar dan ook echt helemaal niemand langs de kant of van de overige deelnemers boeit t ene moer welke Keniaan of Zimbabwaan (of waar komen ze vandaan?) die marathon wint. Wellicht dat ’t juist wat aangenamer wordt om naar te kijken ipv die geregisseerde stukjes.

 • Ingrid de Z

  Idd Maarten: 10 zeer donker getinte mannen met zwarte broekjes en paarse Nike-shirtjes in de voorhoede. Maar wie is wie, laat staan wáár ze op de internationale ranglijst vertoeven – géén idééé. Oja, één die een stuk kleiner is, is herkenbaar als Olympisch kampioen. En één met een mutsje op doet het heel goed als debutant. Maar voor de rest: één groot vraagteken.
  Trouwens, zelfde euvel bij (MI)LA FBK-Games.

 • Zodra het deze kant op gaat wordt het ook totaal niet meer relevant voor de media met alle gevolgen van dien… Als hetgeen dat jij omschrijft niet meer boeit kunnen we net zo goed de marathon van Lutjebroek gaan lopen met ze allen.

 • maartenvkooij@hotmail.com

  Alsof alleen toppers media aandacht genereren? Ik word hier elke week geconfronteerd met een onzin verhaal over ene Erben Wennemars. Niet echt bepaald een topper als je het mij vraagt.
  Ik was vorige maand bij de marathon Barcelona. Winnende tijd iets van 2:09, twee en drie daar net boven. Geen zogenaamde ‘toppers’ (alhoewel wij Nederlanders met zulke tijden ophemelen), maar een super mooie race die spannend was. Live op tv, enorm veel publiek. Het kan echt wel anders hoor….

 • 2.09 is nog steeds een goede tijd. het hangt ook van het parcours af natuurlijk. IN New York is 2.09 nog steeds een toptijd,in Rotterdam niet

 • ik lees net dat Muchiri gaat debuteren op de marathon in London (vreemd, zo net voor de spelen!). Dit is de grote naam die in Rotterdam had moeten debuteren.