Nike lanceert de nieuwe Nike Free collectie

Voortbordurend op een decennium van Nike Free innovatie, breidt Nike de Free-familie uit. Elke schoen heeft een progressieve, geometrische auxetic middenzool. Deze zool verbetert de natuurlijke beweging van de atleet en geeft extra kracht, of je nu gaat hardlopen of trainen. Gebaseerd op nieuwe onderzoeken die laten zien hoe de voet uitzet en krimpt bij de aanraking met en het neerkomen op de grond, bootst deze auxetic middenzool de manier na waarop het lichaam en voeten reageren op kracht. De schoen absorbeert schokken en houdt tegelijkertijd rekening met het uitzetten van voet. Elke keer dat je je voet neerzet in je hardlooppas zet je voet uit. Je voet wordt ongeveer een maat groter in de lengte en twee maten in de breedte. Je schoen moet daarop kunnen reageren.

dafne schippers nike fly nit 2016

De flexibele buitenzool past zich aan aan de veranderende vorm van de voet, of een atleet nu in een rechte lijn loopt of zich in verschillende richtingen beweegt bij een training. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de voet, in plaats van de schoen, de controle behoudt. Of, zoals uitgelegd door drievoudig kampioen sprint Alysson Felix: “Het dragen van Nike Free schoenen tijdens mijn training is voor het versteken van mijn voeten. Ik houd ervan dat je het gevoel van natuurlijke beweging hebt in mijn schoenen. Elke voet is anders, dus het is geweldig dat je een schoen hebt die echt met je meebeweegt.”

De Nike Free Running collectie
Elke loper heeft een unieke pas, afhankelijk van zijn of haar lichaamsbouw. De Nike Free Running collectie bestaat uit drie nieuwe modellen: De Nike Free RN Motion Flyknit, de Nike Free RN Flyknit en de Nike Free RN.

Nike Free RN Motion Flyknit
Deze hardloopschoen biedt de loper de meest dynamische bewegingsvrijheid. Het integreert de Nike Flyknit bovenkant met 3D-profilering dat van de voorvoet naar de hiel loopt, met de nieuwe auxetic middenzool.

Nike Free RN Flyknit
De zonaal ontworpen, lichtgewicht Flyknit bovenkant combineert een sokachtige-fit met een klassiek silhouet dat zich vormt naar de voet. De tussenzool heeft dezelfde uitgestrekte auxetische technologie met een gloednieuw, zacht IU schuim voor extra comfort onder de voet.

Nike Free RN
Deze lichtgewicht en dynamische hardloopschoen combineert een geweven bovenkant voor flexibele ondersteuning met een zachter IU schuim voor extra comfort onder de voet.

Nike_Free_Auxetic_Midsole_Technology_for_Running_and_Training_native_1600

De Nike Free Training collectie
De manier waarop een atleet traint varieert net zoals de reden waarom iemand traint. Rennen, springen, gewichtheffen en liften, elke soort training vergt een ander soort ondersteuning en flexibiliteit. De Nike Free Training collectie bestaat uit de Women’s Nike Free Transform Flyknit en de Men’s Nike Free Train Force Flyknit.

Women’s Nike Free Transform Flyknit
Deze low-profile trainingsschoen is voorzien van een Flyknit bovenkant voor extra ondersteuning. Flywire vergrendelt de voet tijdens zijwaartse bewegingen, terwijl een geïntegreerde hielkap ervoor zorgt dat de atleet stabiel blijft staan. Een tweedelige binnenkant combineert demping voor intensieve bewegingen met een stevige buitenzool die meer ondersteuning levert tijdens de zwaarste trainingen.

Men’s Nike Free Train Force Flyknit
Deze low-profile trainingsschoen is voorzien van een Flyknit bovenkant, ontworpen voor extra ondersteuning. Flywire vergrendelt de voet tijdens bewegingen in alle richtingen. Dual-density tooling combineert demping voor intensieve bewegingen met een stevige buitenzool die ondersteuning biedt tijdens het liften.

De Nike Free RN Flyknit en Nike Free RN voor mannen, vrouwen en kinderen zijn vanaf vandaag beschikbaar via Nike.com. De Nike Free Train Force Flyknit voor mannen en de Nike Free Transform Flyknit voor vrouwen zijn ook beschikbaar vanaf vandaag via Nike.com. Alle modellen zijn te personaliseren met NIKEiD. De Nike Free RN Motion Flyknit is beschikbaar vanaf 5 mei op Nike.com.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>