Richard Douma: ‘Ik zit nu in mijn duurblok vandaar deze 10km in Brunssum’

0O0A2058-2
(Foto: Niels van de Laarschot)

Indoor pakte Douma in februari de nationale titel op de 1500m. Outdoor dook Douma afgelopen outdoorseizoen samen met Dennis Licht onder de 3’40” op deze afstand. Dat was overigens voor het eerst sinds 2010 dat er weer eens Nederlandse atleten onder de 3’40” liepen. Hoog tijd dat het nivo op de 1500m weer wat opgekrikt wordt en Douma is daar een potentiële kandidaat voor. ‘Ik heb afgelopen jaar na mijn 3’39” niet de kans gekregen om in grotere wedstrijden met een beter veld binnen te komen. Anders had er nog wel een snellere tijd ingezeten.’

ZOndag liep hij de Parelloop en werd hij derde Nederlander. We spraken hem na de wedstrijd over zijn race, zijn winter en zijn outdoordoelen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>