Jos Hermens: ‘Doping hoorde er vroeger een beetje bij’

Jos Hermens viert een feestje en Sebastian Coe, de hoogste baas van de internationale atletiekfederatie IAAF, maakt ruimte in zijn overvolle agenda om er dinsdag op Papendal bij te zijn. Dat zegt na dertig jaar veel over statuur van Hermens als atletenmanager.

De voormalige langeafstandsloper, in de jaren zeventig houder van het werelduurrecord, begeleidde in dertig jaar ruim duizend atleten, die 73 medailles op Olympische Spelen en 418 medailles op WK’s wonnen en 71 wereldrecords braken. Grote faam vergaarde Hermens met het Ethiopische loopwonder Haile Gebrselassie. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>