Vuurtorenloop Vlieland biedt parcours langs mooiste plekken van het eiland

Vlieland, dat is zon, zee, strand, duinen en ruimte, heel veel ruimte. Een fantastische omgeving om sportief bezig te zijn dus! En dat kan tijdens het weekend van 23 en 24 april, wanneer voor de vierde keer de Vuurtorenloop wordt georganiseerd: een gezellig, sportief en uitdagend hardloop- en wandelevenement door de prachtige natuur van het eiland.

Vuurtorenloop 2014 MijnNaamisHaze-foto--136

De hardloopwedstrijd is prachtig, maar zwaar. Een echte uitdaging dus, dankzij het afwisselende parcours over het strand, langs de jachthaven, door het dorp en door de duinen. Onderdeel van de route is tevens de beklimming van het Vuurtorenduin (43 meter hoog en 14,5% stijgingspercentage). Bovendien is er – als extra uitdaging – voor de fanatiekelingen een tussensprint naar de top. Mooi zwaar dus!

Het is een weekend vol afwisseling: op zaterdagavond is er een avondwandeltocht (9km) en op zondag een jeugdloop, de hardloopwedstrijd (9 en 18km) en een langere wandeltocht (15km). De wandeltochten zijn echte belevingstochten, vol variatie en verrassing, langs tal van ludieke locaties.

Heel bijzonder wordt de nieuwe avondwandeling ‘All along the lighthouse’, waarbij onderweg kan worden genoten van diverse vuur- en lichteffecten en bijzondere verhalen. De wandeling overdag leidt door de natuur en door het dorp en is, net als de hardloopwedstrijd, verrassend, bijzonder en stoer.

Natuurlijk is het het leukst om er een lekker lang weekend van te maken, maar wil je alleen meedoen aan de hardloopwedstrijd op zondag, dan kun je prima met de boot in een dag op en neer. Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op www.vuurtorenloop.nl.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>