Made for Rotterdam – oud-kettingrookster Judith Princen leert marathonlopen na zwaar auto-ongeluk

JudithPrincen_770_BB
foto: Bas Beentjes

Twintig jaar lang een pakje sigaretten per dag roken en daar bovenop nog een zwaar auto-ongeluk waarbij Judith Princen onder andere haar heup op twee plekken brak en haar voet verbrijzelde. Niet de ideale ingrediënten voor een succesvolle sportcarrière. Toch ging het roer in 2013 om bij Judith Princen. Op moederdag liep ze haar eerste rondje op geleende schoenen. Inmiddels heeft ze haar eerste marathon erop zitten en volgende maand wil ze in Rotterdam onder de vijf uur duiken. ‘Ik mag mij nu een marathoner noemen.’

LVM10_coverenspreads_770_edited-1

In Losse Veter magazine #10 staat een uitgebreider interview met Judith Princen. Het maakt deel uit van het vierluik Marathon met een missie: ‘Achter elke marathonloper zit een verhaal. Wie zoekt immers die onvermijdelijke pijn nu zonder reden op? Het kan om iets vrolijks gaan, om een weddenschap of iets dat nog op die bucketlist stond. De redenen kunnen ook dieper liggen. Voor die lopers is de pijn van de marathon relatief. Voor die lopers is de finish meer dan het einde van een duurloop van 42.195 meter.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>