Winy Knippen verliest de strijd tegen kanker

Van Ad van Hest ontvingen een droevig bericht over het overlijden van Winy Knippen, een pure hardloopliefhebber. ‘Vanmiddag bereikte mij het trieste bericht dat Winy Knippen is overleden. Winy geboren in Den Bosch 1951 leerde ik vooral kennen als een geweldige trainer. Hij leerde mensen hoe of dat zij konden genieten van hardlopen. Winy was jarenlang een vaste kern in het Vlaamse RoPaRun-team 239 en vaak de team-captain van Lotgenoten Vlaanderen.

Winy had in welke situatie dan ook altijd een duidelijke eigen mening. Zijn mentale weerbaarheid was wonderbaarlijk. Als jongeling overwon hij al de vreselijke ziekte die toen hij ouder werd steeds weer opnieuw terug op zijn pad kwam. Zijn echtgenote – Almera – stond altijd naast Winy, Almera en Winy waren onafscheidelijk, altijd bij elkaar in de buurt. ‘Pijn is tijdelijk, opgeven is voor altijd’ was de lijfspreuk van Winy maar de pijn heeft jammer genoeg dan toch van hem gewonnen!’

winy knippen foto ad van hest

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>