Vier Russische atleten geschorst vanwege doping

Het Russisch olympisch comité heeft vier atleten geschorst vanwege dopinggebruik. De bekendste is 800-meterloopster Irina Maratsjeva. Zij won zilver bij de EK atletiek in 2012. Zij is voor twee jaar geschorst.

De andere drie zijn snelwandelaarster Anna Loekjanova (twee jaar schorsing) en de middenafstandloopsters Jelena Nikoelina en Maria Nikolajeva (vier jaar). Zij zijn de eerste atleten die door het Russisch olympisch comité (ROC)worden geschorst. Daarmee beantwoordt het ROC aan de eisen van de internationale atletiekfederatie IAAF en het wereldantidopingagentschap WADA om de sport in Rusland te zuiveren van dopingmisstanden. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Met alleen het schorsen van atleten wordt dit probleem niet aangepakt. Zij worden als zondebok gebruikt.
  Het werkelijke probleem zit elders.

 • @Meppie
  We zijn het zowaar ergens over eens.
  Rusland vertikte Coe’s meddiabedrijfje in te huren voor een dooppotcampagne en wordt nu IAAF peentjes zweet pardoes onder de bus gegooid. 800 feitelijke positieve tests om te verloten en 4 Russen winnen de eer.
  Er stonden genoeg Britten op de gelekte lijst. Een president die zijn geloofwaardigheid hoog in acht houdt zou daar eens naar kijken. Anders dan tijdens een romantisch (werk)diner met Radcliffe.
  Het is niet bepaald subtiel, Rusland krijgt min of meer sancties wegens bieden van humanitaire hulp en het aanpakken van ISIS, en heel het westen is tegen ze. IAAF stelt zich onmiskenbaar westerlijk op.
  WADA verliest ook steeds meer de neutrale positie lijkt het..

  Wanneer gaan we trouwens 4-jarige schorsingen zien? Zaten die er niet aan te komen?

 • Heel goed, even wat klein spul opofferen om aan te tonen dat ze op de goede weg zijn….. en voilà: over enkele weken/maanden lezen we hier het beticht dat Rusland toch maar mooi mee kan doen aan de OS…..

  Wedden!? 😉

 • Ton Peters

  Cloxxki neemt het weer eens niet zo nauw met de waarheid.
  Er zijn geen “800 feitelijk positieve tests”. Er zijn wel 800 afwijkende waarden in het biologisch paspoort van atleten geconstateerd. Die kunnen wijzen op mogelijk gebruik van verboden stimulerende middelen, maar bewijzen dat geenszins. Dus geen feit!

 • Ton, de inschatting van de experts is dat die waarden zonder doping niet mogelijk zijn, En “stimulerende middelen” is in deze context misschien een wat te specifieke term nog. Tenzij je een bloedinfuus daar ook onder noemt.
  Statistisch zou meer dan 99% van dergelijke waarden door doping komen, minder dan 1% door freak omstandigheden. En nee, niet elke topsporter is een freak of nature.

 • Ton Peters

  Nu zeg je het juist: “inschatting”.
  Dat is iets anders dan “feitelijk”.
  Het probleem is juist dat, door het achterwege gebleven zijn van nadere onderzoeken, er geen (doping)feiten zijn.

 • Ton Peters

  @ Lourens,
  Als je goed leest heb ik geschreven: omdat er geen onderzoek plaats heeft gevonden is er geen sprake van “feitelijke positieve tests”.