IAAF-medewerkers probeerden oud-voorzitter Diack te stoppen

15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 - Day Six
foto: Lintao Zhang/Getty Images for IAAF

Medewerkers van de antidopingafdeling van de internationale atletiekfederatie (IAAF) hebben bij herhaling geprobeerd te voorkomen dat oud-voorzitter Lamine Diack Russische dopinggevallen in de doofpot zou stoppen. Dat concludeerde de IAAF maandag na een intern onderzoek vanwege het rapport van het WADA over het dopingschandaal in Rusland. Lees verder op nu.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Behalve dan Coe en zijn rechterhand, die al een oplossing boden die de Russen geld zou kosten om hun publieke gezichtsverlies te beperken…

  Nee, Coe’s marketingbureautje kreeg geen opdracht van de Russische bond. Maar serieus, stel dat jij een pro-doping corrupte bondsofficial bent, betrapt op je corruptie, en de rechterhand van Coe komt met een marketingopdracht voorstelletje….ga je heb dan terugmailen dat je daar wel oren naar hebt? Echt, heel serieus, zou je daar per email op in gaan?
  Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Bij zo’n complex voorstel pak je de telefoon. En dan zeg je dat liever onder 4 ogen spreekt. Of stuur je een fax met een anoniem telefoonnummer erop geschreven. Dat soort ongein, over het redden van de eer van de Russische sport, bespreek je niet in een emailtje. Die worden maar afgetapt.
  Dus neem je Coe’s bureau niet aan voor een mediaklus, maar kom je mondeling tot andere oplossingen. Misschien hoef je dan helemaal geen geld naar dat bureau te sturen, en krijg je wat betere service dan de slappe hap die er per email voorsteld werd.

  Als medewerkers massaal tegen Diack opstonden, waarom wordt er dan zo spaarzaam gelekt? Trouwer aan IAAF dan aan schone sport? En corruptie valt voor mij ook onder “vuil”. Het wordt namelijk nooit ingezet om de sport eerlijker of goedkoper te maken.

  Beetje laat om Diack de fall guy te maken, vind je niet?
  Hij heeft echt de corruptie en belangverstrengelingen niet uitgevonden in de atletiek. En met zijn vertrek is het ook echt nog niet uitgebannen. In het beste geval was hij het laaghangend fruit, of het tipje van de ijsberg. Dromen van een inmiddels rechtschapen IAAF is als dromen dat na het pakken van een Rus en een Keniaanse, de sport nu eindelijk schoon is. Oh wacht, en die 800 extreem verdachte totaal genegeerde testuitslagen dan?