Door: René van Zee

Jamie van Lieshout via Engeland naar het EK in Amsterdam?

jamie van lieshout vernon IMG_6463
(foto: René van Zee)

In Bolzano bij de Boclassic kwam op oudejaarsdag ook Jamie van Lieshout aan de start. Zij werd dit jaar Nederlands kampioene op de 5000m. Zij maakte dit jaar bij de Bredase Singeloop haar debuut op de halve marathon met een tijd van 1.16.16. In het begin van haar carriere trainde ze in Valkenswaard bij AVV, waarna een overstap volgde naar Atilla. Zij ging later naar Papendal, waarbij ze in Arnhem op het Johan Cruyff College Sportmarketing en Communicatie studeerde. Zij trainde toen bij Grete Koens. In die tijd kreeg zij behoefte aan het trainen in een groep en ging trainen bij Joshua Mols. Ze heeft een grote blessure gehad na de Zevenheuvelenloop in 2014 (51.10). Kor Louws van Ne Balance had vertrouwen in haar en nam haar onder contract.

Door Kor Louws kwam zij in het New Balance Team in Manchester. Zij traint daar sinds augustus bij de Engelsman Steve Vernon, die vooral bekend was van de cross (10e bij het EK Crosss in Boedapest). Vanaf 1 januari gaat zij definitief naar Engeland, naar haar vriend, Tom Lancashire, die in Hyeres bij het EK Cross 13e werd en een bronzen medaille haalde met de Engelse ploeg. Tom Lancashire maakt ook deel uit van het New Balanceteam. Jamie heeft veel vertrouwen in haar coach Steve Vernon, wiens vrouw Elle in Hyeres (27e) met het Engelse team Europees Kampioen Cross werd. Elle Vernon traint ook in de groep van haar man. Jamie van Lieshout begon haar carriere met de kortere afstanden. Stap voor stap werden de afstanden steeds langer, dit jaar werd zij Nederlands kampioene op de 5km. Bij de Zevenheuvelenloop in November 2014 bleek dat zij ook goed uit de voeten kon op de 15km: 51.10. Nog een jaar later werd duidelijk, dat zij op de weg mogelijkheden heeft. Zij finishte bij de Bredase Singelloop in 1.16.16. Overigens blijft Jamie van Lieshout lid van Cifla. Toch zet ze de baan nog niet uit haar hoofd, zij wil graag haar tijden op de langere baanafstanden nog verbeteren. Over een marathon denkt ze helemaal nog niet na. Ik kom van de kortere afstanden en heb nog weinig kilometers in de benen.

Haar doel voor het komende jaar is zich te plaatsen voor het EK in Amsterdam op de Halve Marathon. De limiet is gesteld op 1.13.10. In de komende tijd loopt ze na de BOclassic, in Egmond, het NK 10km in Schoorl en start zij in de Venloop in Venlo. De persoonlijke records van Jamie van Lieshout zijn: 5000m: 16.09.62, 10km weg 33.20, 15km weg: 51.10, 10 EM: 57.02, 20km: 1.11.45 en de Halve Marathon: 1.16.16.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>