Deze slechte loopgewoonte geeft je sneller blessures

Hoe hard je ook traint en hoe gemotiveerd je ook bent, af en toe zit er een loopsessie tussen die nergens op lijkt. Hoe je daar mentaal mee omgaat, blijkt nu een grote invloed te hebben op je lichaam en op het ontstaan van blessures.

Hardlopen losse Veter IMG_5071

Zweedse onderzoekers volgden in een studie, gepubliceerd in de British Journal of Sports Medicine, heel wat atleten een jaar lang op de voet. Wat bleek? Niet minder dan 71 procent van hen kreeg dat jaar af te rekenen met blessures. Vreemd genoeg had de frequentie van de trainingen weinig of niets te maken met de medische problemen. Wél bleek de mentale instelling van de atleten cruciaal. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>