Saucony Egmond Halve Marathon krijgt vernieuwd parcours

De 44e editie van de Saucony Egmond Halve Marathon wordt op zondag 10 januari 2016 gelopen op een vernieuwd parcours. De belangrijkste wijziging voor de halve marathon is dat de lopers na de start op de boulevard in Egmond aan Zee direct het strand op gaan. Organisator Le Champion kiest voor deze andere opzet, om zo meer spreiding van deelnemers op de route te creëren.

Voorheen liepen de deelnemers van de halve marathon vanaf de traditionele start- en finishlocatie, de Boulevard Noord in Egmond aan Zee, eerst een ronde van 3 km door het dorp. Nu loopt het parcours vanaf de start naar de hoofdstrandopgang en vervolgens begint gelijk de uitdaging op het strand. Het lange lint van lopers wordt zo meer uit elkaar getrokken, waardoor de deelnemers minder drukte op het parcours zullen ervaren.

Na ruim 7 km verlaten de lopers bij Castricum aan Zee het strand. Vervolgens volgt een nieuw stuk parcours over de Kennemer Duincamping Bakkum, waar een verzorgingspost en cheering zone wordt ingericht. Le Champion is verheugd dat de samenwerking met de camping, die ook een rol speelt in de route van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma, voor dit evenement kan worden uitgebreid. Beide wijzigingen zorgen ervoor dat de deelnemers nog meer kilometers door de prachtige natuur lopen. Onveranderd blijven de laatste kilometers van de halve marathon. Via de steile Bloedweg en slotmeters op de Zeeweg wordt uiteindelijk de finish op de boulevard in Egmond aan Zee bereikt.

Bekijk het nieuwe parcours op www.sauconyegmondhalvemarathon.nl. Het parcours van de kwart marathon (10,5 km) wordt niet gewijzigd, de ronde door het dorp blijft hier behouden. Inschrijven voor beide afstanden is mogelijk t/m 9 december of totdat de deelnemerslimiet van 17.000 lopers wordt bereikt.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>