Jacques Borlée: ‘Fiere papa’

Brussel Borlee Foto ROb Weeda DSC_2744 borlee bros
foto: Rob Weeda

Met Jonathan en Olivia op de 200 meter en Kevin en Dylan op de 400 meter is de familie Borlée met vier atleten bijzonder sterk vertegenwoordigd op de AG Insurance Memorial Van Damme. Vader/coach Jacques is terecht fier.

Jonathan zal vrijdag in Brussel dus de 200 meter lopen. “Het is eens iets anders dan een 400 meter. Ik vind het wel fijn en kijk ernaar uit om eens tegen Justin Gatlin te lopen. Zo’n 200 meter is goed om mijn snelheid aan te scherpen”, aldus Jonathan, die niet de enige ‘400 meter-loper’ is die zich vrijdag aan de dubbele hectometer zal wagen. Met Wayde Van Niekerk, de wereldkampioen op de baanronde, is Jonathan in goed gezelschap.

In de vrouwenrace op de 200 meter zit ook Olivia Borlée in een topwedstrijd. “Olivia’s doel is zich te kwalificeren voor de olympische 200 meter in Rio”, licht Jacques Borlée toe. “In een race met Dafne Schippers en Allyson Felix wordt ze vrijdag hopelijk al naar een toptijd gestuwd.”

Kevin en Dylan Borlée komen in actie op de 400 meter. “Ik heb er enorm veel zin in”, blikt Kevin vooruit. “Ik loop erg graag in Brussel. En dit jaar wordt het heel bijzonder met ook mijn broer Dylan in de race én ook de Belgian Tornados Antoine Gillet en Robin Vanderbemden. Met de estafetteploeg lopen geeft me altijd extra energie. Hopelijk geldt dat ook als ik ‘tegen’ hen loop vrijdag”, grapte Kevin. “Ik wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten.”

Jacques Borlée heeft er alvast een goed oog in. “Maar ik ben vooral heel fier dat ik vrijdag vier van mijn kinderen op een topmeeting als de AG Insurance Memorial Van Damme aan het werk kan zien.”

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>