Dafne Schippers wint wereldtitel in 21.63 op de 200m!!! [ racevideo + uitslagen]

15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 - Day Three

Dafne Schippers heeft goud gewonnen op de 200m bij het WK in Peking. In een nieuw Europees record van 21.63!! Ze is de eerste Europese vrouw sinds 1995 die onder de 22 seconden weet te blijven. Wereldwijd hebben slechts twee vrouwen ooit sneller gelopen, Marion Jones en Florence Griffith-Joyner.

Uitslagen
1. Dafne Schippers COUNTRY NED 21.63 CR Reaction Time0.149
2. Elaine Thompson COUNTRY JAM 21.66 PB Reaction Time0.195
3. Veronica Campbell-Brown COUNTRY JAM 21.97 SB Reaction Time0.142
4. Candyce McGrone COUNTRY USA 22.01 PB Reaction Time0.158
5. Dina Asher-Smith COUNTRY GBR 22.07 NR Reaction Time0.162
6. Jeneba Tarmoh COUNTRY USA 22.31 Reaction Time0.150
7. Ivet Lalova-Collio COUNTRY BUL 22.41 Reaction Time0.157
8. Sherone Simpson COUNTRY JAM

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Na Jones en Griffith-Joyner de snelste dame ooit! Ook sneller dan alle Oost-Duitsen, dus een Europees Record!
  Wat een geweldig sterk staaltje heeft Schippers hier neergezet zeg. Ze maakte er trouwens nog een lekker spannende race van ook. Geweldig!

 • Marcel Huisman

  Die Thompson is wel een formidabele opponent richting Rio. Zonder een scherpere reactietijd (0.149 vs. 0.195) had Dafne het niet gered. En bij Thompson lijkt de rek er ook nog niet uit aangezien ze voor dit seizoen nog niet harder had gelopen dan 23.23.

 • Sluit ik mij ook bij aan. Dit was 1 van de mooiste Nederlandse sportmomenten van de 21e eeuw. Verkiezing sportvrouw van het jaar nu al beslist! Wat een geweldig moment en herinnering heeft zij ons bezorgd.
  En wat was haar blijdschap mooi, bescheiden en ingetogen, geweldig atlete!

 • Jeroenromeijn

  Dit is in het rijtje Cruijff Anky Hoogenband Inge

  Over 50 jaar weten we nog wAar we waren toen we dit zagen

  Ongeëvenaard.

  Sportjasje vh het jaar staat Al vast.

  Beste 200 mrt ooit gelopen. Ooit!

 • Klaas Lok

  @ Ton Peters, Even goed het verhaal op Wikipedia over Florence-Grifftih lezen, het zijn niet zomaar vermoedens:

  A former teammate of Griffith Joyner named Darrell Robinson admitted that he sold HGH to her in 1988; he also claimed to receive steroids from coach Bob Kersee.

  Robinson says that Griffith Joyner asked him about both steroids and the price of HGH during a practice session on UCLA’s track in early 1988. Robinson, who admits to having sold such substances, says he told Griffith Joyner that HGH was “$2,000 for 10 c.c.”

  A few days later, Robinson says, Griffith Joyner came to him with “twenty $100 bills” and told him, “if you want to make $1 million, you’ve got to invest some thousands.” Robinson says he delivered the HGH to Griffith Joyner soon after that.

  Griffith Joyner retired from competitive track and field after her Olympic triumph in 1988. She was repeatedly tested during competition, and she did not fail any of these drug tests. Mandatory random out-of-competition drug testing came into effect during the 1989 season.

  Dus de vermoedens tav van Griffith-Joyner zijn niet uit de lucht gegrepen.

  Marion Jones heeft dopinggebruik toegegeven.

  Dafne schippers kan wijzen op de vele out-of-competion controles die zij heeft ondergaan.
  Een ieder die twijfelt aan Dafne doet dat ongefundeerd.

  Dan als toegift:
  Illustere snelle blanke voorgangsters als Marita Koch, Heike Drechsler, Silke Gladisch, Marlies Göhr, Bärbel Wöckel (allen DDR), Zhanna Block (UKR en geschorst) , Katerina Thanou (gevlucht voor dopingcontroleurs) hebben een zeer twijfelachtige tot besmette reputatie.

 • Ton Peters

  @ Klaas Lok,
  Of het wel of niet “zo maar” vermoedens zijn, het zijn en blijven vermoedens; gebaseerd op eenzijdige beweringen van personen, die nooit door een daartoe bevoegd rechtsprekend orgaan als waar zijn beoordeeld. Jij vindt ze kennelijk waar, en daarom vindt jij Schippers de wereldrecordhoudster. Maar zo redenerend kan iedereen zijn eigen favoriet als recordhouder kiezen!
  Als je wilt dat Schippers de full credits voor haar prestaties krijgt, dan helpt het niet om verdachtmakingen m.b.t. andere atleten rond te strooien. Dat is namelijk voor anderen een legitimering om hetzelfde te doen m.b.t. Schippers.

 • En wat Klaas Lok ook vergeet te vertellen is dat Darrell Robinson voor zijn sensationele verhaal een zak centen kreeg van het Duitse weekblad Stern. Hij zei trouwens ook dat hij Carl Lewis ‘ a milky white substance’ zag inspuiten.
  Heel ‘toevallig nadat eerder bekend was geworden dat Ben Johnson dat had gebruikt (Winstrol-V).

  Niet zo kies Klaas om op basis van alleen zo’n verklaring een atleet te veroordelen. Dan ben je niet beter dan de buitenlanders die vragen stellen bij de acne van Dafne.

 • Klaas Lok

  Nou moe… Ik verwijs alleen maar naar wat er vemeld staat op Wikipedia over Florence Griffith.

  En ik verwijs ook alleen maar naar de bekentenis van Marion Jones.

 • Erik Hopman

  Groot gelijk Klaas, we kunnen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat de groep van Bob Kersee, met o.a. Griffith-Joyner, gesnoept hebben uit de dopingpot. Was destijds trouwens schering en inslag in de sport en dus ook de atletiekwereld. Marion Jones is bekend. Dat Dafne nu met twijfel wordt bekeken ligt niet aan haar maar aan haar illustere voorgangsters die het niet zo nauw namen met de dopingregels. Toch raar dat je nu als atleet publiekelijk je onschuld moet bewijzen voordat je schuld wel of niet vaststaat, moeten we niet in meegaan.

 • @bart. Volgens mij wordt er in jouw artikel gesproken over Erik H. en die H kan voor zoveel staan, dus vind jou opmerking erg gevaarlijk. Ik lees in artikel nergens de naam Hopman.

 • @bart ik weet ook dat jouw artikel gaat over een Erik hopman, maar je kan dan beter een artikel plaatsen waar ook daadwerkelijk hopman gebruikt wordt ipv H. .

 • Na terecht lof voor de grootste prestatie van Daphne schippers uitkomen via doping op de oplichter Erik hopman… Wat een verloop van deze discussie..