Berlijn Marathon: Eliud Kipchoge vs Emmanuel Mutai vs Geoffrey Mutai

Virgin Money London Marathon 2015
Foto: Dillon Bryden

De marathon van Berlijn belooft weer een zeer sterk veld aan de start te krijgen op 27 september. Vandaag bracht de organisatie de eerste namen naar buiten. Een van de grote favorieten voor de eindoverwinning is Eliud Kipchoge. Hij heeft al een imposante erelijst opgebouwd is zijn korte marathoncarrière. Afgelopen voorjaar was hij de sterkste in Londen en eerder schreef hij ook al de marathons van Hamburg, Chicago en Rotterdam op zijn naam.

Hij krijgt concurrentie van een andere winnaar van de marathon van Londen. Emmanuel Mutai won die marathon van 2011 en heeft bovendien al laten zien dat hij goed uit de voeten kan op het parcours van Berlijn. Vorig jaar kon hij lang in het voetspoor blijven van Dennis Kimetto, die uiteindelijk een nieuw wereldrecord van 2:02.57 liep. Emmanuel Mutai kwam tot een tijd van 2:03.13.

De derde troef is Geoffrey Mutai. Hij wist Berlijn al eens op zijn naam te schrijven. Dat was in 2012. Mutai wist ook al twee andere marathons uit World Marathon Majors circuit te winnen, te weten Boston en New York.

Overigens deze drie atleten worden allemaal begeleid door Nederlandse managers. Eliud Kipchoge wordt begeleid door Global Sports Communication, Emmanuel Mutai door One4one Sports en Geoffrey Mutai door Volare Sports.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>