HAAG Atletiek na 59 jaar weer Nederlands kampioen teams

Voor het eerst in bijna zestig jaar is HAAG Atletiek weer eens Nederlands kampioen teams geworden. De Haagse mannenploeg hield zaterdag in Vught het Amsterdamse Phanos en Rotterdam Atletiek ver achter zich. Daardoor gaat de club komend seizoen Europa in. Het NK teams wordt gehouden over negentien onderdelen. Meervoudig Nederlands kampioen Khalid Choukoud geldt als de grootste naam in het team van Haag Atletiek. De langeafstandsloper snelde in een tijd van 14 minuten, 25 seconden en 99 honderdsten naar winst op de vijf kilometer.

Absolute uitblinker was echter Fabian Florant. Hij zegevierde op liefst drie disciplines: hink-stap-springen (16,23 meter), verspringen (7,43 meter) en 4×100 meter estafette. Ook Nils Mulder (polsstokhoogspringen) en Tim Rummens (400 meter horden) wisten een onderdeel te winnen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>