Schippers stelt keuze tussen meerkamp en sprint uit

Ze vindt het de moeilijkste beslissing die er is. Kiest Dafne Schippers voor de meerkamp of voor de sprint? Tijdens de persconferentie voor de zevenkamp in Götzis maakte Schippers bekend dat ze het keuzemoment nog even uitstelt. Na de meerkamp dit weekend wil ze nog twee keer uitkomen op de sprint tijdens wedstrijden uit de Diamond League alvorens ze haar keuze maakt. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Dit heeft ze tijdens het EK afgelopen jaar toch al gezegd? Götzis, daarna een paar sprintwedstrijden en dan kiezen voor het WK. Met als logisch gevolg dat ze bij de Olympische spelen het zelfde wil gaan doen als tijdens het WK.

 • Sedoc zei het al tijdens de FBK: ze moet geen keuze maken. Dat gaat wat ver maar vooral de trainingen en jaarplanning zou misschien wel niet moeten wijzigen. De keuze beperkt (hum..) zich tot de Grote wedstrijden zoals WK en OS. Maar verder is de combi wellicht juist goed voor het eindresultaat. Dus andere wedstrijden een mix van sprint en 2 of 3 meerkampen in het jaar ?

 • Waarom is dit steeds een terugkomend ding, laat daphne vrij in haar keuze en breng dit minder in het nieuws, dat komt de prestatie op welk onderdeel dan ook ten goede.
  Het kan toch voor daphne niet fijn zijn, als een ieder zegt wat hij/zij van haar verwacht.!

 • Ik hoop persoonlijk dat ze toch voor de sprint gaat kiezen.
  Meerkamp doet ze leuk, maar puur omdat ze zo snel is.
  100mh/Ver/200m zijn de onderdelen waar ze de
  punten op pakt. Onderdelen waar ze haar snelheid niet in kwijt kan, zijn meteen een stuk minder. Speer, hoog en Kogel. Ik zie haar ook niet zo snel winnen van een Ennis, Johnson Thompson en Morgan Lake.

  En ik zie haar wel Olympisch kampioen worden op de 100m & 200m!

 • @Hilbert:

  Sorry, maar als je professioneel atleet bent mag er ECHT wel van je verwacht worden dat je daarmee om kunt gaan. Als je slecht presteert krijg je kritiek, presteer je top dan krijg je ook positieve aandacht.

  Daar moet ze allemaal gewoon mee om kunnen gaan, en ik heb zo’n vermoeden dat ze echt niet harder gaat lopen als mensen op internet minder vaak zeggen wat ze volgens hun zou moeten doen.