Monstertocht heilzaam voor Jolanda Linschooten [ + radio interview]

Jolanda Linschooten loopt hard en vooral heel ver. Bijvoorbeeld 250 kilometer door de woestijn. Of 2000 kilometer door Groot-Brittannië. Voor de hardloopster was de afzondering heilzaam. ‘Het onderdompelen in de natuur brengt je als mens heel veel.’ Beroepsavonturier Linschooten is net terug van een race door de woestijn. ‘Het is onwaarschijnlijk mooi en een voorrecht om daar te rennen’. Ze schreef ook een boek over haar meerdaagse hardlooptocht van Zuid-Engeland naar Schotland van 2000 kilometer: Niet de Race, maar de Reis.

Tijdens de tocht kwamen veel pijnlijke jeugdherinneringen boven aan misbruik en een moeilijke thuissituatie. Maar de reis hielp om los te laten. Linschooten: ‘Wrok helpt je niet verder, bedacht ik. Het kost je bakken met energie. Het mooie is om in de stilte te zitten en te denken: al die ellende heeft me letterlijk tot deze mooie plek gebracht.’

Luister hier haar interview

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>