Willem van Schuerbeeck: ‘Ik heb nergens iets laten liggen dus ik moet wel tevreden zijn’

WIllemvanSchuerbeeck_Rotterdam_770_OP
Foto: Orange Pictures

Willem van Schuerbeeck kwam gister in Rotterdam over de streep in een tijd van 2u15’19”. De atleet, die getraind wordt door Guido Hartensveld, was daarmee beste Belg. Vooralsnog heeft Van Schuerbeeck daarmee de snelste Belgische tijd en dat is van belang richting de Olympische Spelen. De Belgische federatie heeft namelijk aan de atleten te kennen gegeven dat ze de internationale limiet zullen gaan handhaven. Dit betekent dat Van Schuerbeeck op dit moment met deze tijd naar de Spelen zou kunnen. ‘Maar dat is slechts voorlopig. Ik verwacht dat er diverse Belgische atleten sneller kunnen dan deze tijd.’

Over zijn marathon in Rotterdam ‘Het ging goed tot 30km maar na 35km wat minder goed en toen moest ik toch wel een beetje inleveren.’

‘Ik heb keihard getraind en keihard mijn best gedaan om zoveel mogelijk af te zien. Ik was helemaal leeg en geprobeerd zo hard mogelijk te finishen. Ik kan niet zeggen dat ikdaar iets heb laten liggen, dus ik moet wel tevreden zijn.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>