‘Voor de meeste mensen is sporten gezond’

Is hardlopen wel zo gezond? Dat vraag je jezelf af als je hoort dat iemand na een hardloopevenement overlijdt. Zondag na de CPC Loop werd een van de deelnemers onwel en overleed later in het ziekenhuis.

Volgens sportarts Peter van Veldhoven van het MCH is hardlopen op zichzelf geen gevaarlijke sport. ‘Er kunnen verschillende factoren zijn waardoor iemand overlijdt tijdens een sportevenement. Meestal heeft dit iets met het hart te maken of met oververhitting tijdens het sporten.’ Wanneer bepaalde factoren zoals een aangeboren hartafwijking aanwezig zijn, kan hardlopen net als andere sporten inderdaad gevaarlijk zijn. Lees hier verder.

In Losse Veter magazine nummer 3 staat een artikel over hardlopen en hartfalen. Hierin gaat cardiologe Janneke Wittekoek uitgebreid in op deze materie.
klik hier om het nummer na te bestellen

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>