Inschrijving Dam tot Damloop en Damloop by night start 11 april

De inschrijving voor het populairste en grootste hardloopevenement van Nederland, de Dam tot Damloop, gaat op zaterdag 11 april van start. Organisator Le Champion verwacht dat er dan weer een ware run ontstaat op de startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl, die in 2015 op zondag 20 september plaatsvindt. Andere onderdelen waarvoor kan worden ingeschreven, zijn de Damloop by night op zaterdagavond 19 september en de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam en Amsterdam-Noord op zondag. In het Dam tot Dam Weekend komen maximaal 65.000 lopers in actie.

22-09-2013 Dam tot Damloop Amsterdam-Zaandam Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -
Foto: Kees Nouws

Voor de 31e editie van de Dam tot Damloop gaan op zaterdag 11 april 45.000 gewilde startbewijzen in de verkoop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit hardloopevenement zo bijzonder. Aan de 10 Engelse Mijl (16,1 km) doet elk jaar ook een aantal wereldtoppers mee. Daarnaast worden op zondag in Zaandam en Amsterdam-Noord voor 5.000 kinderen de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd. Aan de Damloop by night op zaterdagavond kunnen maximaal 15.000 lopers meedoen. Deze 4 Engelse Mijl (6.4 km) door de verlichte straten van Zaandam is vorig jaar toegevoegd aan het Dam tot Dam programma.

Vervroegde inschrijving voor leden van Le Champion
De afgelopen vijf jaar waren alle beschikbare startnummers voor de 10 Engelse Mijl binnen een paar uur uitverkocht. Le Champion biedt haar leden daarom de mogelijkheid om zich vóór de officiële inschrijvingstermijn al aan te melden. Een groot voordeel voor alle leden, die vóór 15 februari 2015 lid zijn geworden. De gegarandeerde inschrijvingstermijn voor leden is van maandag 16 t/m zondag 29 maart. Bovendien starten alle Le Champion leden op 19 of 20 september in een eigen startvak, vlak na de wedstrijdlopers. Alleen individuele deelnemers komen voor deze voordelen in aanmerking. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.damloop.nl.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>