Jip Vastenburg wint tweede keer op rij in Schoorl: ‚Dit niveau had ik nog niet verwacht’

08-02-2015 Groet uit Schoorl Run NK10KM Schoorl Plaats Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /

Jip Vastenburg wist vandaag voor de tweede keer op rij de Groet Uit Schoorl Run te winnen. Daarmee legde ze tevens beslag op de nationale titel 10 kilometer. Een mooie opsteker voor de Apeldoornse atlete die terugkomt van een vervelende blessureperiode. ‘Ik ben nu vier of vijf weken pijnvrij. Dit niveau had ik nog niet verwacht.’ Het geeft Vastenburg in ieder geval veel vertrouwen richting de komende wedstrijden. Ze start binnenkort in Alphen en zal daarna afreizen naar New York voor een halve marathon. ‘Ik heb al een heel lang een mooie droom om ooit New York te winnen. De halve marathon is dan een mooie opstap.’

Zie ook het uitgebreide verslag van de ontmoeting tussen Jip Vastenburg en haar mentor Paula Radcliffe in Losse Veter magazine #3.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>