Video – Maureen Koster hevig geëmotioneerd na vijfde plek én valpartij: ‘Ik had een medaille kunnen winnen’

MaureenKoster_EKCross7513_770_LV
Foto: Losse Veter

Maureen Koster leverde vandaag een prachtige prestatie tijdens het EK Cross in het Bulgaarse Samokov. Ze pakte een vijfde plek. En dat ondanks een valpartij in de laatste ronde. Bij koster overheerste dan ook de teleurstelling. Ze was na afloop hevig geëmotioneerd: ‘Ik had hier een medaille kunnen winnen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Inderdaad, ik zag haar nog net vallen, toen ze nog steeds niet kansloos was voor een medaille. Ze reageerde heel snel, was snel recht, maar natuurlijk was haar ritme gebroken. En daardoor verloor ze definitief de aansluiting. Ze kwam wel weer in haar ritme op het einde, en finishte nog sterk, wat bewijst dat ze nog wat in de tank had. Dus ja, allicht een gemiste kans op een medaille, maar natuurlijk ligt de fout niet bij anderen, maar wel bij haarzelf, zij het ongewild. Ook dat moet je als atleet leren, geconcentreerd blijven tot aan de finish. Zeker op zo’n parcours. Maar samenvattend toch een sterke prestatie.

  • Marko, iets meer respect zou eventueel op zijn plaats zijn. Is geen ( meisje ) meer. Heeft gewoon een prachtige prestatie geleverd.
    Als je dan ten val komt is dat natuurlijk moeilijk te verwerken, als je een medaille had kunnen winnen.
    Dat ze emotioneel is na een wedstrijd als je nog geen tijd hebt gehad om er rustig om na te denken is niet gek.
    Vallen kan iedereen gebeuren, weet niet of je de race gezien hebt. Maar was een moeilijk en zwaar parcours, als je erg vermoeid bent is de kans op een fout gewoon groter.