Video – Extra uitdaging tijdens Stevensloop: De New Balance Challenge

Stevensloop_foto_bewerkt

Deelnemers aan de Stevensloop krijgen een extra uitdaging voorgeschoteld middels de New Balance Challenge. Deze heuvelsprint vindt plaats op de Voerweg bij het Nijmeegse Valkhofpark. De tijd die de lopers nodig hebben voor de beklimming over 400 meter op de Voerweg wordt opgenomen. Naast de uitslag van de volledige afstand van de Stevensloop, wordt er een apart bergklassement opgemaakt voor de New Balance Challenge.

Uitdaging
De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop daagt de lopers uit om de beklimming op de Voerweg zo snel mogelijk af te leggen. Hiermee zorgt de beklimming vlak voor de finish op de Grote Markt voor een extra uitdaging voor de deelnemers aan de nieuwe Nijmeegse stadsloop. Over een afstand van 400 meter moet een hoogte van bijna 20 meter worden overwonnen. Meetpunten zorgen ervoor dat er een apart bergklassement kan worden opgesteld voor zowel de 5 kilometer, de 10 kilometer als de halve marathon.

Prijzen
Deelnemers aan de nieuwe Nijmeegse stadsloop nemen automatisch deel aan de uitdaging op de Voerweg. De snelste mannelijke en vrouwelijke klimmers per afstand ontvangen een door New Balance beschikbaar gesteld prijzenpakket. Deze snelste klimmers moeten echter wel de volledige wedstrijd uitlopen. Na de beklimming lopen de deelnemers nog een kilometer door het centrum naar de finish op de Grote Markt.

Stevensloop
De New Balance Challenge is onderdeel van de Stevensloop. Inschrijven voor de Stevensloop, en daarmee ook automatisch inschrijven voor de New Balance Challenge, is mogelijk via www.stevensloop.nl. Het goede doel van de Stevensloop is de Stevenskerk. Bij de inschrijving kunnen deelnemers met een afronding van het inschrijfbedrag, deelname aan de schattingswedstrijd van het aantal deelnemers en een donatie bijdragen aan het onderhoud van de bekende Nijmeegse kerk.

De Stevensloop vindt plaats op zondag 15 maart 2015.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>