Evelien Ruijters, nationaal kampioene korte cross, stapt over naar het langere werk

24-11-2013 Warandeloop 2013 NK Cross Tilburg Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Evelien Ruijters is regerend nationaal kampioene op de korte cross en richtte zich de afgelopen jaren op de baan vooral op de 1500m. Zondag tijdens de Zevenheuvelenloop liep zij voor het eerst een 15km en noteerde een tijd van 55’19”. ‘Ik vond het zwaar, vooral mentaal. Qua tijd liep ik ongeveer wat ik in gedachten had.’ Ruijters die vorig jaar in Tilburg de nationale titel pakte tijdens de korte cross bij de Warandeloop, zal daar komende zondag niet lopen. ‘Nee, dat komt niet uit qua planning. Ik vond de combi van de Zevenheuvelenloop en de Warandecross iets te zwaar. Ik wil richting de langere afstand en heb voor de komende periode alleen maar langere wedstrijden gepland.’

We spraken Evelien Ruijters na afloop van de wedstrijd.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>