Jos Hermens: ‘Amsterdam hoeft geen sneller parcours’

JosHermens33002_770-RVZ
Foto: René van Zee

Nederland heeft als klein land twee marathons die internationaal hoog in aanzien staan: Rotterdam en Amsterdam. Voormalig topatleet Jos Hermens stond aan de wieg van de marathon van Rotterdam en is tegenwoordig als atletenmanager nauw betrokken bij Amsterdam, waar zondag de 39ste editie wordt gelopen. Hij weet als geen ander wat de verschillen zijn. Hermens was in 1981 een van de oprichters van de marathon van Rotterdam. “Het waren toen nog vier rondjes rond de Kralingse Plas. We mochten nog net op de Coolsingel finishen”. Hij bleef tot 2005 betrokken bij de organisatie. Volgens Hermens werd hij toen aan de kant gezet, omdat hij zich sinds medio jaren negentig ook bezighield met de organisatie van de marathon in Amsterdam. Lees verder op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>