‘Rennen op blote voeten zou iedereen moeten doen’

Myckel Bodt, ChiRunning Trainer en Natural Running Trainer, zweert erbij: lopen en rennen op blote voeten. Minstens drie keer per week rent hij blootsvoets door de Vechtstreek. Het lopen zonder schoenen zou blessures en klachten aan knieën, heupen en onderrug voorkomen. “Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen!” Myckel Bodt (46) is van oorsprong technisch bedrijfskundige. Tijdens een stage in China ontmoette hij zijn Chinese vrouw, met wie hij in 1996 trouwde. Van 2006 tot 2009 woonden ze in China, waar hij fanatiek ging hardlopen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Zonder hak verhoging lopen helemaal mee eens, doe al jaren niet meer anders.
    Maar dan liever wel met een stukje rubber onder mijn hoeven. (Helaas nog steeds weinig schoenen keus in (Nederland).
    Zelf noem ik het liever lopen zoals onze lieve heer het bedacht heeft ipv het zweverige chi, mindfull or whatever.