Vijfvoudig wereldkampioen snooker verslaafd aan lopen: ‘Soms loop ik twee keer per dag’

Ronnie O'sullivan running

Ronnie O’Sullivan, vijfvoudig wereldkampioen, loopt graag. Zo graag dat hij wel eens op Twitter heeft laten weten dat snooker op nummer twee staat, achter hardlopen. O’Sullivan is zo fanatiek dat hij som s wel twee keer op een dag een stukje gaat hardlopen. ‘Eigenlijk doe ik dan iets te veel en loop het risico om geblesseerd te raken. Zeker voor belangrijke toernooien moet ik mezelf even afremmen maar dan ben ik ook meteen heel scherp om te snookeren.’

Over de voordelen van hardlopen voor zijn snookerspel hoeft hij niet lang na te denken. ‘Hardlopen zorgt ervoor dat ik voldoende energie heb bij het snookeren. Of hardlopen altijd gunstig is voor mijn manier van spelen weet ik niet, maar als ik niet zou hardlopen weet ik wel dat ik zou eindigen met overgewicht, niet fit en futloos. Mijn spel is gebaseerd op een hoge intensiteit en daarom denk dat de kilometers, die ik met hardlopen draai, zinvol zijn.

Gemenebest Spelen
‘Ik heb de afgelopen dagen hier en daar wat gekeken naar de Gemenebest Spelen. Ik moet toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was dat Usain Bolt de 100m niet liep. Ik denk dat iedereen hem op dit onderdeel in actie had willen zien.’

Marathon
Eerder dit jaar stond O’Sullivan tijdens de London Marathon bij de verversingspost op Mile 19 water uit de delen. Zelf wil hij nog graag een marathon lopen onder de 3 uur en een halve binnen de 1u20′.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>