Fit Smart: adidas komt met slimme trainingssarmband

Black_PerspRight_Pace550blue

Gezondheid is ‚the next big thing’ op technologiegebied. Momenteel ontwikkelen tal van grote technologiebedrijven producten die gebruikers in staat stellen om hun fysieke activiteit te meten. Die data komen daarmee ook beschikbaar voor de betreffende bedrijven en daar lijken deze partijen bijzonder in geïnteresseerd. Zo komt Apple dit jaar met de iWatch die naar verluidt veel technologie bevat die in staat is fysieke functies te meten. Ook Nike zou intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit horloge. Dat zou een van de belangrijkste redenen zijn dat Nike een flinke stap terug doet in de ontwikkeling van de eigen Fuelband.

Op het moment dat Nike de ontwikkeling van de Fuelband-armband in de koelkast zet komt rivaal adidas met een eigen armband. Het Duitse sportmerk lanceerde eerder dit jaar al een smartwatch met onder andere een ingebouwde GPS en hartslagmeter en komt nu met de Fit Smart-sportarmband. Deze maakt onderdeel uit van het adidas miCoach-systeem. Door middel van ingebouwd LED-lichtjes kan de Fit Smart je begeleiden bij het uitvoeren van trainingen uit miCoach-systeem. De LED-lampjes nemen verschillende kleuren aan die verwijzen naar de verschillende hartslagzones. Daarnaast kan de Fit Smart ook via vibraties en visuele signalen feedback geven.

adidasSmartFit_770

De Fit Smart is in staat om hartslag, calorieverbruik, snelheid, afstand en pasfrequentie te meten. Dat de Fit Smart ook de hartslag kan meten is een verschil met de bestaande armbanden van bijvoorbeeld Fitbit of Nike. De armband van adidas is daardoor wel aanzienlijk groter en prijziger dan de concurrentie. De Fit Smart zal vanaf 15 augustus verkrijgbaar zijn voor een prijs van 199 Euro.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Nu nog een portable apparaat dat een spotlight voor je neer legt bij intervallen. 400m in 68″? Loop achter het lichtje aan.
    Een hologram van je concurrent is beter. De technologie is er allang. Nu nog even laten werken gemonteerd op de gebruiker.

    Een speciale VR sportbril a la Glass is uiteraard praktischer, dan zie alleen jij de informatie voor je en hoeft er aan de realiteit van anderen niets te veranderen. Kun je virtueel meelopen in de laatste Olympische finales, kijken hoe lang het vol te houden is. En dan trainen om het steeds langer vvol te houden.