Willem van Schuerbeeck: ‚De teleurstelling is vandaag doorgespoeld’

14-06-2014 Gouden Spike Leiden Nederland Atletiek foto: Kees Nouws

Willem van Schuerbeeck nam afgelopen zaterdag deel aan de 10.000m in Leiden. De Belg nestelde zich tijdens de B-race achter haas Dennis Licht die hem keurig op schema afleverde op het 7-kilometerpunt. Dat schema lag iets onder de 3 minuten per kilometer en uiteindelijk finishte Van Schuerbeeck in een tijd van 29:38. Hij was na afloop tevreden met dit persoonlijk record. Met deze prestatie had hij de teleurstelling van het missen van het EK doorgespoeld. De marathonloper had dit voorjaar in Rotterdam een poging gedaan zich te kwalificeren voor Zürich maar kwam nipt te kort maar de keuzeheren in België bleken onverbiddelijk.

Van Schuerbeeck gaat naar alle waarschijnlijkheid nog een 5.000m op de baan lopen en zal er daarna niet rouwig om zijn dan het baanseizoen voor hem is afgelopen. Hij is een echte diesel en voelt zich veel meer thuis op de lange afstanden. Eind juni zal hij samen met Michel Butter naar Sankt Moritz gaan voor een hoogtestage. Voor Van Schuerbeeck zal het de aftrap betekenen van de voorbereiding richting een najaarsmarathon.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>