Abdi Nageeye kiest voor TCS Amsterdam Marathon

AbdiNageeye_9565
Abdi Nageeye tijdens zijn marathondebuut in Enschede

Abdi Nageeye doet zondag 19 oktober mee aan de grootste marathon van Nederland, de TCS Amsterdam Marathon. Vol ambitie zal hij van start gaan voor zijn tweede marathon, waarbij hij zijn debuuttijd van 2.11.33 zal gaan aanvallen. Nageeye: “Er zijn slechts drie Nederlanders die onder de 2.10.00 zijn gedoken, ik wil graag de vierde zijn.” De 25-jarige atleet is tevens een belangrijke kandidaat voor het goud tijdens het NK Marathon, dat dit jaar plaatsvindt tijdens de TCS Amsterdam Marathon.

Het marathondebuut van de Nederlands recordhouder op de 10 km stond vorig jaar gepland in Amsterdam. “Dat is door een ongelukkig ongeval niet doorgegaan”, geeft Nageeye aan. “Na mijn debuut in de Enschede Marathon heb ik een belangrijke overweging moeten maken wat te doen richting het najaar. Na overleg met Global Sports Communication is mijn keuze op de TCS Amsterdam Marathon gevallen. De keuze voor Amsterdam was voor mij een makkelijke. Ik heb hier wat recht te zetten.”

AbdiNageeye_9606
Abdi Nageeye tijdens zijn marathondebuut in Enschede

Het doel is dus een tijd onder de 2.10.00. “Voor Enschede was de keuze om voorin mee te strijden om een podiumplek en op die manier naar een toptijd te lopen. In Amsterdam zal ik in de tweede groep starten en weggaan om een toptijd neer te zetten”, aldus Nageeye.

De komende maanden zal hij trachten zich te kwalificeren voor de 10.000 meter tijdens het EK in Zürich.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>