Harting versus Malachowski op FBK-Games

Net als in 2013 ontmoeten de discushelden Pjotr Malachowski en Robert Harting elkaar in de ring van de AA Drink FBK-Games. Daarmee worden, na Lavillenie en Rutherford, een derde en een vierde (oud-)Olympisch kampioen aan de line-up in Hengelo toegevoegd.

Robert Harting: ‘Ik wil die titel ‘regerend Europees, wereld- en olympisch kampioen’ graag houden’

In 2013 was het verrassend de Pool Malachowski die zijn discus het verst wierp: 71,84 m tegenover 69,91 m van Harting. Het was meteen een verbetering van zijn pr, dat nu nog steeds staat. Tot deze wedstrijd was Harting al 1024 dagen en 35 wedstrijden ongeslagen, wat de winst van Malachowski extra bijzonder maakte. De 29-jarige Duitser zal zich ongetwijfeld in Hengelo willen revancheren.

Robert Harting is de gouden medaillewinnaar van Londen en hij won de hoofdprijs op de wereldkampioenschappen in Berlijn (2009), Daegu (2011) en Moskou in 2013, en heeft een pr van 70,66 m. De 30-jarige Malachowski pakte in 2008 het goud op de Spelen in Beijing, eindigde in Londen op een vijfde plek en won zilver op de laatste WK.

Bij het discuswerpen komt ook de Nederlander Erik Cadée in actie. De 30-jarige Nederlander maakt zich op voor de EK in Zürich, waarvoor hij de limiet haalde met een worp van 63,56 m tijdens de EC Winter Throwing in het Portugese Leiria. Cadée is regelmatig te gast in Hengelo; in 2013 eindigde hij nog op een vierde plek met 64,48 m. Zijn pr staat op 67,30 m.

Met de komst van Harting, Malachowski en Cadée bij het discuswerpen is er weer een toponderdeel van het programma van de 33e editie van de AA Drink FBK-Games bekend. Eerder kon de organisatie al de deelname van Renaud Lavillenie op het polsstokhoogspringen, Churandy Martina op de 100m en Greg Rutherford en Ignisious Gaisah op het verspringen melden.

De AA Drink FBK-Games is een IAAF World Challenge wedstrijd die sinds 1981 jaarlijks wordt gehouden in het FBK-Stadion in Hengelo. Tweehonderd nationaal en internationaal bekende atleten, vierhonderd vrijwilligers, bijna honderd sponsors, twintig onderdelen, twee recreatieve lopen en 15.000 toeschouwers maken van de AA Drink FBK-Games het succesvolste eendaagse atletiekevenement in Nederland. Dit jaar staan de AA Drink FBK-Games gepland op zondag 8 juni. Het verspringen begint rond 14.45 uur, het hoofdprogramma rond 16.30 uur. De NOS doet live verslag van de wedstrijd. Beleef Topatletiek!

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>